Смъртните случаи от Covid-19 са намалели с 95 % от

...
Смъртните случаи от Covid-19 са намалели с 95 % от
Коментари Харесай

Смъртните случаи при Covid тази година са намалели с 95%

Смъртните случаи от Covid-19 са намалели с 95 % от началото на годината, заяви СЗО, че само че предизвести, че вирусът към момента циркулира. Световната здравна организация съобщи, че Covid-19 е тук, с цел да остане, и че страните ще би трябвало да се научат по какъв начин да се оправят с продължаващите му неспешни последствия, в това число положението след Covid-19, или така наречен „ дълъг коронавирус “.

„ Много сме окуражени от устойчивия спад на записаните смъртни случаи от Covid-19, които са намалели с 95 % от началото на тази година “, съобщи на конференция ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. „ Въпреки това в някои страни се следи нарастване, а през последните четири седмици 14 000 души изгубиха живота си от това заболяване.

„ И както демонстрира появяването на новия вид XBB.1.16, вирусът към момента се трансформира и е кадърен да провокира нови талази от болести и гибел. “ Мария Ван Керхоув, механически началник на СЗО по Covid-19, съобщи, че подлиниите на XBB към този момент са преобладаващи в международен мащаб.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР