„Смъртните случаи няма да намалеят, високата смъртност се дължи на

...
„Смъртните случаи няма да намалеят, високата смъртност се дължи на
Коментари Харесай

Кацаров: Смъртните случаи няма да намалеят. Вирусът протича по-тежко, малко са ваксинираните

„ Смъртните случаи няма да намалеят, високата смъртност се дължи на това, че сегашният вид на вируса Делта се популяризира по-лесно и болестта протича по-тежко, второ, доста малко хора не са имунизирани. “ Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров пред бТВ.

„ Шансът да умреш според от възрастта е сред 10 и 20 пъти по-голяма, в сравнение с в случай че си имунизиран “, добави Кацаров.

„ В момента 25% от цялото население е имунизирано. След въвеждането на зеления документ е хубаво, че се усилиха имунизациите “, добави Кацаров.

„ Ваксината защищава от това да се разболееш, или да го изкараш тежко вируса. Ефективността на медикаментите против COVID-19 доближава до 50%. В 50% от случаите не работят. Ефективността на имунизацията е 90-95%. “, разяснява служебният здравен министър. По думите му локдаун не стои като тематика даже и дискусионно.

По тематиката за въздушната незабавна помощ, Кацаров сподели, че медицинските хеликоптери са заложени в Плана за възобновяване и резистентност.

Във връзка с трагичния случай, при който починаха 45 македонски туристи, Кацаров сподели, че оживелите 7 души са в положително положение, осъществени са избрани оперативни интервенции и няма заплаха за живота.

За това по кое време ще могат огромните възпитаници да се върнат в учебно заведение, Кацаров сподели, че досега са купени 900 000 теста.

„ 1 100 000 са контрактувани още от понеделник ще дойдат. Смятам, че идната седмица ще има задоволително проби и учениците след 5 клас ще могат да се върнат в клас в безвредна среда “, добави още Кацаров.

Служебният министър е безапелационен, че наклонността към този момент е обърната и от две седмици има спад на инфектираните. По думите му обстановката е в контрола на здравните управляващи, няма проблем с приема на пациентите сега.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР