Смъртни заплахи бяха отправени към първата регистрирана трансполова жена в

...
Смъртни заплахи бяха отправени към първата регистрирана трансполова жена в
Коментари Харесай

Жива да бъде изгорена трансполова жена

Смъртни закани бяха отправени към първата записана трансполова жена в Армения. Лилит Мартиросян е в първия член на ЛГБТ общността в страната, който застана на парламентарната естрада. Тя произнесе прочувствена тирада против дискриминирането по време на съвещание на Комисията по правата на индивида. Тя се солидаризира с общественост, която е „ изтезавана, изнасилвана, отвличана, обект на физическо принуждение, изгаряна, жертва, нападана с нож, обект на опит за ликвидиране, ликвидиране, емиграция и обир ". Мартиросян не пропусна да подсети, че трансджендърите в Армения са обект на „ оскверняване и дискриминация в обществената, здравната, правната и икономическата сфера...оставени са без работа, небогати и морално изоставени ".

По-рано през месеца пред Народното събрание на Армения се организираха редица митинги против ЛГБТ, както бяха отправени и вербални офанзиви от страна на депутати по адрес на Лилит Мартиросян, в това число и че би трябвало да бъде изгорена жива.

Премиерът и главната съпротива се упрекват взаимно за решението да се разреши речта на Мартиросян. Последната съобщи в изявление за английското издание The Guardian, че за първи път трансполова жена приказва пред Народното събрание за насилието против трансполовите хора. Мартиросян описа, че мъж с нож е отишъл пред Народното събрание и е оповестил, че желае да я убие.

Депутат от опозицията прикани „ перверзните” да бъдат изгонени от Армения или изпратени в Холандия. „ Нека дамите да бъдат дами и мъжете да бъдат мъже”, прикани Вартан Гукасян.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР