Смъртни случаи от анафилактичен шок след имунизация срещу коронавируса с

...
Смъртни случаи от анафилактичен шок след имунизация срещу коронавируса с
Коментари Харесай

В Грузия е първият починал в света от анафилактичен шок заради ваксината на AstraZeneca

Смъртни случаи от анафилактичен потрес след имунизаци я против ковид с имунизацията на AstraZeneca до момента не бяха регистрирани по света, като първият сходен случай се е случил в Грузия . Това разгласи по време на конференция заместник-министърът на опазването на здравето на Грузия Тамар Габуния, представен от ТАСС.

" Доколкото разполагаме с информация, напоследък по света имаше затруднения като тромбоемболия след използването на препарата на AstraZeneca. (...) Що се отнася до смъртни случаи вследствие на анафилактичен потрес след ваксиране с AstraZeneca, до този миг на никое място не е доказано ", означи Габуния.

Грузински медии оповестиха през вчерашния ден, че 27-годишна здравна сестра в клиника в Ахалцихе е изпаднала в кома, откакто е била имунизирана против ковид с препарата на AstraZeneca. По-късно е станало известно, че тя е имала анафилактичен потрес . Жената е превозена до Тбилиси. През нощта положението ѝ е било нормализирано, само че тази заран сърцето ѝ е спряло. Първоначално лекарите са съумели да реанимират здравната сестра, само че по-късно не са могли да я спасят . Министерството на вътрешните работи проверява случая по члена от наказателния закон, който е за причиняване на гибел по несъобразителност.

Кампанията за имунизация против ковид с препарата на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca стартира в страната на 15 март. Засега единствено здравните служащи могат да бъдат имунизирани . По данни на Министерството на здравеопазването на Грузия през първите четири дни са били имунизирани над 3 600 души. Властите на страната възнамеряват да имунизират 60% от популацията (приблизително 1,7 млн. души) до края на годината , с цел да се образува групов имунитет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР