Смартфоните са се превърнали в неразделен инструмент и помощник в

...
Смартфоните са се превърнали в неразделен инструмент и помощник в
Коментари Харесай

Огради и намери: Новият начин да откриваме бързо и лесно информация със смартфона си

Смартфоните са се трансформирали в неразлъчен инструмент и асистент в всекидневието на милиарди хора по целия свят. Според платформата Statista през 2023 година има към 6,7 милиарда смарт телефона, които употребяват интернет връзка. А данни на StatCounter демонстрират, че над 95% от търсенията на информация през мобилно устройство се правят през търсачката на Гугъл.
 Samsung
Няма спор, че търсачката на интернет колоса е измежду най-хубавите на пазара и известността ѝ е ясно доказателство за това. Но Гугъл не разчита на насъбраната популярност, а работи непрекъснато по спомагателното рационализиране на технологията си. И то освен „ под капака “, т.е. комплицираните логаритми, които да откриват информацията.

Променят се и навиците на потребителите. Те желаят да могат да работят с устройството си още по-бързо и елементарно. Включително и да търсят информация за доста забавни неща, които виждат към себе си и в обществените мрежи. Затова Гугъл сътвори новата функционалност Circle to Search, която направи дебют дружно с новата серия смарт телефони
 
Как да използваме Circle to Search with Гугъл
 Samsung
Чрез Circle to Search with Гугъл, търсенето става доста по-интуитивно и елементарно. Просто би трябвало да се натисне и задържи Home бутонът и по-късно да се огради с пръст (може и със стилуса S Pen за Galaxy S24 Ultra) мечтаният обект на екрана. Технологията на Гугъл ще го разпознае и ще ни покаже незабавно повече информация за него. И това работи във всяко едно приложение, фотоси, видео и така нататък При това може да го маркираме и с различен жест, да вземем за пример щрихиране или просто допиране.

Ето по какъв начин: гледаме клип в YouTube – влог от странствуване. И да, видеото наподобява прелестно, с помощта на Dynamic AMOLED 2X екраните, които имат моделите от гамата Galaxy S24. Те са със 120Hz динамично освежаване на картината и HDR за още по-красиви изображения. В фрагмента виждаме забавно непознато ядене или атрактивно облекло, или нещо друго. Досега можеше само да си кажем „ какъв брой вкусно наподобява “ “ или пък „ какъв брой ми харесват тези маратонки “. А със Circle to Search with Гугъл можем просто да паузираме видеото и да активираме функционалността, с цел да оградим ястието и да разберем повече за него.
 
Или пък виждаме забавна забележителност на фотография в интернет публикация, непозната порода куче в Reels-а в обществена мрежа или даже табели и информация на непознат език. Всичко това също може да бъде оградено и потърсено посредством Circle to Search with Гугъл, ще получим повече информация или превод на текста. Така към този момент можем да научаваме повече за всичко, когато и да е и на всички места.
 
Сбогом, ограничавания
 Samsung
Както споменахме, Circle to Search with Гугъл работи с всички приложения и разрешава да продължим работата си с тях от там, докъдето сме стигнали, откакто приключим търсенето. Не ни лимитира и в случай че в фрагмента има голям брой обекти. Функцията ще търси единствено този, който оградим или маркираме по различен метод. Работата с нея е доста лесна и интуитивна и несъмнено се привиква доста бързо. Неусетно човек стартира да търси повече информация, защото всичко става без да се прекъсва процеса на работа. Любопитството несъмнено ще бъде подхранено посредством Circle to Search with Гугъл, само че освен поради тази технология.

Серията Galaxy S24 има още доста какво да ни предложи, с цел да ни освободи от рестриктивните мерки. Платформата Galaxy AI на Samsung може да прави резюмета на текстове в интернет страници, както и да обобщи и превежда аудио записи. А функционалността Live Translate разрешава да водим телефонни диалози с хора на непознати езици, като тя ще превежда в двете посоки в действително време.
 Samsung
А Interpreter може да превежда в действително време диалог сред двама души, които са физически дружно и ще демонстрира превода на екрана на модела от серията Galaxy S24. И даже не е нужна интернет връзка.
 Samsung
Пакетът функционалности на Galaxy AI включва и чат помощник . Той ще оказва помощ да сортираме верния метод да се изразим, тъй че да не останем неразбрани от получателите на известията ни. В Samsung Keyboard е вграден и преводач за известия и имейли на 17 езика, които с времето ще стават от ден на ден. С тези функционалности сигурно няма да останем изключени от диалог, полемика и няма да пропущаме никаква информация към нас.
 Samsung
Серията Galaxy S24 идва и с ProVisual Engine. Това е още един комплект принадлежности на Galaxy AI, които са ориентирани към усъвършенстване и възстановяване на фотосите, които вършим с камерите на смарт телефоните. Galaxy S24 Ultra да вземем за пример има и система Quad Tele System с 5х оптично нарастване и в допълнение усъвършенстване на хибридния зуум, който доближава до 100х. ProVisual Engine усъвършенства качеството на фрагментите и улеснява подбора на верните настройки при правенето на фрагментите.

Photo Assist пък оказва помощ откакто към този момент сме създали фотосите. Чрез тази функционалност можем да желаяме от Galaxy AI да предложи съвършените промени за всеки кадър, тъй че да усъвършенства светлината, цветовете и детайлите, за не остане нищо пропуснато.
 Samsung
А посредством Generative Edit може да маркираме и променяме мястото на обекти в фрагментите, като Galaxy AI ще генерира фона, който да запълни празното пространство и да приключи фрагмента.
 
Здрав дух в титаниево тяло

Няма да може да намерим нищо със смарт телефона си, в случай че той не работи Galaxy S24 Ultra идва с мощен процесор Snapdragon 8 Gen 3 за Galaxy. Той е особено усъвършенстван за смарт телефона и може без проблем да се оправя с всички функционалности с изкуствен интелект, без да забавя работата си даже за момент. Корпусът на Galaxy S24 Ultra е с рамка от исполин и стъкло Corning Gorilla Glass Armor, което е 4 пъти по-устойчиво на надрасквания и с 50% по-здраво. И е с рейтинг IP68 за резистентност на прахуляк и вода.
 Samsung
имат подсилени корпуси от алуминий, който се употребява и в галактическата промишленост. И те също имат рейтинг IP68.

В серията Galaxy S24 Samsung са нараснали и % употребявани рециклирани материали, без това по никакъв метод да въздейства на качеството им. Напротив, всеки смарт телефон от серията Galaxy S24 е изработен по този начин, че да работи добре и да бъде здрав доста по-дълго време. Затова идва и със 7 години обезпечени актуализации на операционната система. Това са смарт телефони, на които можем да разчитаме постоянно и да откриваме всякаква информация с тяхна помощ.
 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР