Смартфоните са най-популярните потребителски устройства в света. Но въпреки непоклатимата

...
Смартфоните са най-популярните потребителски устройства в света. Но въпреки непоклатимата
Коментари Харесай

Изчезва ли ерата на смартфоните: Ето го новото устройство

Смартфоните са най-популярните потребителски устройства в света. Но макар непоклатимата им позиция, не липсват запалянковци, които желаят да трансформират статуквото. Една нова разработка претендира, че може да размени смарт телефоните.

Младата компания Humane AI стартира забавно устройство с изкуствен интелект – компактна джаджа, която се прикрепя към облеклата и събира данни благодарение на вградена камера. Humane Ai Pin се нарежда от разработчика като сурогат на смарт телефоните.

Джаджата е оборудвана с осемядрена SoC Qualcomm Snapdragon, 4GB RAM, 32GB флаш памет и система с изкуствен интелект. Humane има вяра, че един ден тя може да размени смарт телефона. Новото устройство ще стане налично за поръчка в Съединени американски щати на 16 ноември, само че по никакъв начин не е евино, заяви TechCrunch.

Купувачите ще би трябвало да платят $699 за самата джаджа и по-късно да отделят в допълнение $24 на месец за абонамент. В момента устройството работи в лична мобилна виртуална мрежа (MVNO), основана въз основата на мрежата на американския оператор T-Mobile.

“Ai Pin е олицетворение на нашата визия за консолидиране на изкуствения разсъдък в тъканта на всекидневието, разширявайки нашите благоприятни условия, без да засенчва нашата човещина. Горди сме, че най-сетне представяме това, върху което ние и екипът на Humane работихме през последните четири години. За нас Ai Pin е единствено началото ”, споделят разработчиците.

Устройството разполага също с микрофон, представител и датчици за дълбочина и придвижване. Потребителите могат да го ръководят с глас и да свържат към него слушалки посредством Bluetooth. Джаджата няма екран, само че вместо това предлага тъчпад с различаване на жестове. Ai Pin е изцяло без значение устройство и не изисква връзка със смарт телефон, с цел да работи.

Основната камера е с резолюция 13 мегапиксела. Тъй като няма екран, информацията се проектира непосредствено върху дланта на потребителя (или друга повърхност) с резолюция 720p. Устройството поддържа LTE и 3G гласови повиквания, а също по този начин Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 5.1 и GPS/GLONASS.

Иновативният Ai Pin има размери 47,50×44,50×8,25-14,98 мм и тежи единствено 34,2 грама. Свързаният усилвател на батерията прибавя още 8,25 мм към дебелината на устройството.

Като цяло Ai Pin е забавен артикул, който има капацитет да притегли потребителски интерес. Пречка за по-масовото разпространяване на устройството евентуално ще бъде високата му цена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР