Смартфоните с 5G ще генерират над 50% от приходите от

...
Смартфоните с 5G ще генерират над 50% от приходите от
Коментари Харесай

Android смартфоните с 5G средно 65% по-евтини от iPhone


Смартфоните с 5G ще генерират над 50% от приходите от умни телефони до 2025 година
(снимка: CC0 Public Domain)

5G съвместимите смарт телефони ще заемат над 50% от приходите от продажби на умни телефони до 2025 г., бележейки растеж от 108 милиарда $ през 2021 година до 337 милиарда $ в края на обсъждания интервал, предвижда Juniper Research.

Изследването приканва производителите на мобилни телефони да подсигуряват, че хардуерът употребява в оптималната степен преимуществата на бъдещите решения за мобилни облачни калкулации. Те разрешават на доставчиците на услуги да разтоварят интензивните задания в облака, освобождавайки ресурсите на смарт телефона за съществени процеси в устройството.

Успешните производители на телефони ще оборудват своите устройства с радиомодеми, които са в положение да обработват огромна честотна лента и имат свръхниска инертност, с цел да подсигуряват, че потребителите могат да употребяват услугите за облачни калкулации дейно, като в същото време остават конкурентни като цени, сочи.

Увеличената наличност на 5G смарт телефони от по-ниско равнище е от решаващо значение за разбиране на 5G в разрастващите се пазари. Докладът предвижда, че до 2025 година световните цени на смарт телефоните с Android ще бъдат с 65% по-ниски от тези на iOS устройствата (iPhone). Това ще направи Android преобладаваща платформа на пазарите за 5G телефони в райони като Латинска Америка.
още по тематиката
И назад, вследствие на трайната известност на iOS устройствата на развитите пазари, Северна Америка и Европа ще генерират до 40% от международните доходи от 5G смарт телефони към 2025 година

Докладът предизвестява, че дълготрайните доходи от 5G смарт телефони ще бъдат лимитирани от идното законодателство за „ право на ремонт ” в Северна Америка и Европа, защото повече консуматори на телефони ще изберат да поправят по-старите си модели, вместо да надграждат до ново потомство устройства.

„ Ефектът от тези закони няма да се почувства в началото, защото потребителите купуват 5G смарт телефони, с цел да се възползват от високите скорости и понижената инертност на 5G мрежите. Доставчиците на хардуер би трябвало да употребяват от това, като прибавят нови благоприятни условия в устройствата си и насърчат потребителите постоянно да надграждат и да заобикалят отклонения към съперниците ”, разяснява създателят на отчета Адам Уърс.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР