Смартфоните не са по-умни от вас, не им давайте да

...
Смартфоните не са по-умни от вас, не им давайте да
Коментари Харесай

Фандъкова към ученици: Смартфоните не са по-умни от вас

Смартфоните не са по-умни от вас, не им давайте да ръководят живота ви. С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова се обърна към учениците, събрали се пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий” на церемонията по отбелязването на 24 май, съобщи БГНЕС.
„ Днес бях решила да приказвам за промяната, която стартира в българското обучение, само че ще го направя единствено с едно изречение. Зад всички спомагателни финансови средства за заплати, за курсове за подготовка, за съвременни класни стаи и съоръжение, зад всички нови класни стаи и съоръжение, зад всички нови образователни стратегии и наличие стои една огромна цел – да възродим учителската специалност като задача. Да върнем оня заряд, който българските учители постоянно са имали – на водачи, които демонстрират направления, които откриват хоризонти пред нашите деца, а и пред нас”, счита Йорданка Фандъковa.
Според нея същинската идея, която може да сплоти общата сила и блян, е точно образованието. „ Колкото и да е необичайно, даже тежките разногласия за това кой създател да отпадне от учебниците са доказателство за това. Голямата смяна стартира сега, в който класната стая се затвори и учителят застане пред тези любопитни или разсеяни детски погледи и те дружно се трансфорат в един клас, една общност”, сподели още кметът на София в словото си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР