Смартфоните на Huawei с HarmonyOS вероятно ще могат да работят

...
Смартфоните на Huawei с HarmonyOS вероятно ще могат да работят
Коментари Харесай

HarmonyOS 2.0 за смартфони поддържа Android приложения


Смартфоните на Huawei с HarmonyOS евентуално ще могат да работят с Android приложения
(снимка: Huawei)

Бета версия на операционната система за смарт телефони HarmonyOS 2.0 ще бъде налична за разработчиците от на следващия ден, 16 декември, удостовери Huawei. Но по-интересното е, че тя евентуално поддържа Android приложения.

Някои разработчици към този момент са получили достъп по и удостоверяват, че операционната система работи доста безпрепятствено, съгласно обява на. Потребителският интерфейс на HarmonyOS 2.0 е съвсем сходен на познатата фирмена обвивка EMUI 11, само че може да се разграничава повече, когато Huawei пусне постоянна компилация.
още по тематиката
Освен това разработчиците споделят, че новата версия на смарт телефон платформата поддържа работа с приложения както за Android, по този начин и за. Ако това е правилно, Huawei прави значима стъпка към подмяна на Android в своите смарт телефони. Китайският компания се пробва да размени Android още откогато ѝ бе неразрешено да употребява мобилната платформа на Гугъл като разследване от.

Huawei ще разкрие на следващия ден главните функционалности и принадлежности, налични за разработчиците на приложения за HarmonyOS 2.0. Очаква се също компанията да пусне смарт часовник, основан на HarmonyOS, в околните седмици. Huawei приготвя и таблет със лична операционна система, който може да дебютира дружно с флагманските смарт телефони от серията P50.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР