Смартфоните на Huawei поскъпват на най-големия пазар за електроника –

...
Смартфоните на Huawei поскъпват на най-големия пазар за електроника –
Коментари Харесай

Смартфоните Huawei поскъпват заради санкциите на САЩ


Смартфоните на Huawei нарастват на най-големия пазар за електроника – в Шенжен
(снимка: CC0 Public Domain)

Huawei е принудена да усили цените на своите артикули, заради глобите на Съединени американски щати, стана ясно с навлизането в септември. Н а най-големия електронен пазар в света – Huaqiangbei в Шенжен – цените на смарт телефоните Huawei са се покачили със 100-300 юана ($15-45), заяви South China Morning Post.

Някои търговци са принудени да оферират телефони Huawei по-евтино от целесъобразните пазарни цени, с цел да привлекат клиенти. Според един от притежателите на магазини, разликата сред цените, на които се купуват и по-късно продават телефоните на Huawei, е покрай нулата.

Освен това цените се повишават съвсем всеки ден. Причината е, че компанията се е сблъскала с дефицит на чипове за своите устройства, сочи анализът на SCMP.

Преди по-малко от месец американските управляващи постановиха нови наказания на Huawei като част от комерсиалната война с Китай. Още 38 дъщерни сдружения на Huawei, ситуирани в 21 страни, бяха добавени към черния лист на Вашингтон.
още по тематиката
В допълнение, Министерство на търговията на Съединени американски щати разшири действието на поправките, според които задгранични производители, употребяващи американско съоръжение и технологии, би трябвало да изискват лиценз от Съединени американски щати за доставка на избрани чипове на Huawei.

Според ръководителя на потребителския бизнес на Huawei Ричард Ю, компанията към този момент изчерпва процесорите Kirin за смарт телефони. От 15 септември 2020 година Huawei ще спре да създава напълно тази линия чипове.

Най-големият международен производител на чипове по поръчка, Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), разгласи през юли, че е спрял да приема поръчки от Huawei и не възнамерява да доставя артикули за китайската компания след 15 септември 2020 година

Но съгласно Гуо Пинг, ръководител на борда на шефовете на Huawei, компанията е в „ добра форма ” и ще може да преодолее компликациите, свързани с неналичието на съставни елементи.

„ Ограниченията, наложени върху чиповете Kirin, ще основат известни компликации, изключително за нашите смарт телефони, само че имам вяра, че можем да ги преодолеем ”, разяснява Пинг.

Американските наказания принудиха Huawei да промени посоката си на вложение. Парите, вложени в американската стопанска система, бяха пренасочени към Русия, заяви създателят на Huawei Рен Женгфей по време на визитата си в Шанхайския университет.

По неговите думи, компанията е нараснала също броя на съветските разработчици и е повишила заплатите им. Женгфей обаче не разкри точния размер на инвестицията и броя на личния състав.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР