Смартфоните могат да се зареждат удобно чрез безжично зарядно под

Смартфоните могат да се зареждат удобно чрез безжично зарядно под ...

IKEA поставя безжично зарядно под масата


Смартфоните могат да се зареждат удобно чрез безжично зарядно под плота на масата
(снимка: IKEA)

Потребителите вече ще могат да зареждат смартфони или таблети, като просто ги поставят на масата. Това е възможно с безжично зарядно устройство на IKEA, наречено Sjömärke, което компанията за мебели предлага на цена от 40 долара.

Безжичното зарядно може да де постави удобно под плота на почти всяка маса, без да пречи по някакъв начин на потребителите. използва популярния стандарт за безжична зареждане Qi, който се поддържа в повечето смартфони, вкл. Samsung Galaxy и Apple iPhone.

Освен това изобщо не е необходимо да поставяте зарядното върху масата, където би заело ценно пространство. Новото устройство може да се фиксира под плота с двустранна лента (включена в комплекта) или с винтове.
още по темата
За да работи ефективно, зарядното трябва да се постави под плот от дърво или пластмаса – материали, които не пречат на действието на магнитното поле, и имат дебелина в диапазона 8 мм – 22,2 мм.

След инсталирането е достатъчно да включите зарядното устройство в контакт, като използвате кабел с дължина около 2 метра. За удобство можете да маркирате зоната за зареждане на масата с X-образен стикер (включен в комплекта).

Поддържаният стандарт Qi 1.2.4 осигурява мощност до 5W, а процесът на зареждане е доста бърз. Sjömärke поддържа също автоматичен мониторинг на температурата и мощността, така че устройството няма да прегрее, което е особено важно при използване с мебели, изработени от лесно запалими материали.

Очаква се безжичното зарядно Sjömärke да се появи в магазините на IKEA през октомври 2021 г.

Източник: technews.bg