Смартфоните и таблетите на Apple скоро може да се сдобият

...
Смартфоните и таблетите на Apple скоро може да се сдобият
Коментари Харесай

Apple патентова следващо поколение Touch ID


Смартфоните и таблетите на Apple скоро може да се снабдят с нова Touch ID технология
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple получи неотдавна патент за последващо потомство Touch ID технология за различаване на пръстов отпечатък . Патентът е публикуван от Службата за патенти и търговски марки на Съединени американски щати.

Заявката за патент е подадена от Apple още през 2019 година Технологията се базира на датчик за изображения, работещ с инфрачервена светлина и ситуиран под екрана, излиза наяве от обява на.

Основният детайл в описанието на патента е нова оптична система за изображения, която ще излъчва късовълнова през екрана, до момента в който фоточувствителният детайл ще получава отражение от повърхността на интерфейса, с цел да картографира изображението от пръстите на потребителите.
още по тематиката
С други думи, наподобява това е. Патентът на Apple също по този начин слага сериозен акцент върху „ инфрачервената светлина с къси талази ”, която наподобява е основен съставен елемент в идващото потомство Touch ID.

Не е ясно дали сега Apple създава интензивно новата си технология за пръстови отпечатъци. Компанията се концентрира главно върху Face ID за своите. Въпреки това, в близко бъдеще евентуално ще забележим тази технология внедрена в iPad или даже в няколко бюджетни iPhone модела.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР