Смартфоните бързо се задръстват от ненужни приложения, които не само

...
Смартфоните бързо се задръстват от ненужни приложения, които не само
Коментари Харесай

Четири приложения, които задръстват телефона ви

Смартфоните бързо се задръстват от ненужни приложения, които освен заемат място за предпазване, само че също могат да повлияят на продуктивността на телефона и на живота на батерията. Време е да почистите вашия смарт телефон. Ето пет приложения, които би трябвало да премахнете неотложно:

Приложения, които настояват че освобождават RAM

Приложенията, които седят във фонов режим, изяждат вашата RAM памет и употребяват живота на батерията , даже в случай че са в режим на standby. Идеята зад приложенията, които настояват, че усилват паметта ви, е да изключват систематично тези фонови приложения. За страдание, това изостря казуса.

Приложенията, които стоят във фонов режим, би трябвало да се рестартират откакто ги пандизите. Паметта и живота на батерията се употребяват за рестартиране на приложенията, а това непрекъснато изключване и рестартиране на приложения може да направи телефона ви неустойчив. Така че от тези приложения за освобождение на паметта няма никакъв смисъл. Освен това, Android ръководи автоматизирано потреблението на RAM и знае по кое време да извършва приложение или не, тъй че спомагателни приложения не са нужни.
 смарт телефон ThinkStock/Getty Images
Clean Master или всяка стратегия за освобождение на място

Тези приложения дават обещание да почистят телефона ви, с цел да покачат продуктивността. Макар да е правилно, че изтритите приложения от време на време оставят някои кеширани данни, не е належащо да изтегляте специфичен програмен продукт. Просто отидете в Settings > Storage > и натиснете Cashed Data.-->
Когато ви попита дали желаете да изтриете кешираните данни, натиснете ОК.

Преинсталиран програмен продукт от производителя на вашия телефон

Много смарт телефони имат авансово конфигурирани приложения . Независимо дали става въпрос за приложения за хотелски резервации, игри или функционално съмнителни офис приложения - доста производители конфигурират свои лични безполезни приложения дружно със наложителния набор от приложения от Гугъл. В идеалния случай това е просто изгубено пространство от хранилището за данни, само че в най-лошия случай те редуцират живота на батерията и вършат телефона ви по-бавен.

Приложения, които настояват че удължават живота на батерията

Подобно на приложенията които „ освобождават “ RAM, по този начин и тези не вършат нищо друго с изключение на да натоварват телефона ви в допълнение.
Решението? Отворете настройките на батерията. Намерете приложението с най-високо ползване в листата и натиснете – Force stop.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР