Смартфоните AYYA T1 на руския производител Смарткосистема, който е подразделение

...
Смартфоните AYYA T1 на руския производител Смарткосистема, който е подразделение
Коментари Харесай

Не успяха да заменят iPhone: за година и половина са продадени само 905 руски смартфона AYYA T1

Смартфоните AYYA T1 на съветския производител Смарткосистема, който е поделение на Ростех, не съумяха да станат известни на пазара.

Според „ Ведомости “ търсенето на смарт телефоните AYYA T1 е било пагубно ниско. Устройството излезе на пазара още през месец октомври 2021 година, само че за съвсем година и половина бяха продадени общо едвам 905 броя от тези мобилни устройства.

Два огромни магазина за продажби на смарт телефони, които са част от другите съветски търговски вериги, предоставиха тази информация на изданието „ Ведомости “, като потвърдиха, че през това време в Русия са импортирани общо към 5000 смарт телефона, което значи, че действителните продажби са представлявали към 18% от всичките доставки от китайския цех, в който се сглобяват тези смарт телефони.

Дори отстъпките не оказват помощ на продажбите. Първоначално смарт телефонът се оферираше за 19 000 рубли, през днешния ден можете да го купите в Ozon за 12 000 рубли, в Yandex Market коства 13 420 рубли, а в M.Video-Eldorado телефонът се предлага единствено за 7 499 рубли (около 97 $ по днешния валутен курс).

AYYA T1 е позициониран като приближен телефон, т.е. устройство със отбрана против събирането на потребителски данни. По-конкретно, камерата и микрофонът са блокирани.

Да напомним, че преди една година депутатът от Държавната дума Мария Бутина съобщи, че смартфон AYYA T1 наложително и напълно би трябвало да размени iPhone на Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР