Смартфонът отдавна се превърна в необходимост и неизменна част от

...
Смартфонът отдавна се превърна в необходимост и неизменна част от
Коментари Харесай

Ежедневните грешки, с които съсипваме телефона си

Смартфонът от дълго време се трансформира в нужда и неизменима част от всекидневието ни. Но макар обстоятелството, че той към момента е относително скъпо устройство, мнозина не знаят по какъв начин да го употребяват вярно.

Това са 5-те неточности, които доста понижават живота на вашия смарт телефон.

Грешка 1: Не изключвате смарт телефона си

Трябва да изключвате смарт телефона си най-малко един път седмично. Експертите са безапелационни, че това доста удължава живота на батерията. Също по този начин не се предлага да употребявате телефона си като будилник. В противоположен случай това доста ще понижи живота на вашето устройство.

Грешка 2: Използвате смарт телефона си при рисково ниски / високи температури

Почти нито един смарт телефон не е планиран да устоя на рисково високи или ниски температури. Използването му в такива условия ще понижи неговия експлоатационен живот. Ако температурата на открито е над 30 градуса или под -20, единствено при положение на незабавна потребност извадете телефона си от чантата ви.

Грешка 3: Използвате неоригинално зарядно устройство

Почти всички притежатели на смарт телефони позволяват тази неточност. Обикновено истинските зарядни са с къс живот и цената им не е по никакъв начин ниска.

Но потреблението на техните по-евтини аналози унищожава батерията на смарт телефона. Известни са и случаи, когато телефонът е експлодирал при потреблението на неоригинално зарядно.

Грешка 4: Никога не почиствате устройството си

Според проучванията по телефона ни има доста повече бактерии, в сравнение с върху капака на тоалетната или в купата на домашния любим.

Можете да дезинфекцирате телефона си със специфични устройства с ултравиолетово излъчване или памучен тампон, потънал в алкохол. Не забравяйте да почистите и врата за зареждане. Портовете събират парчета и могат да причинят проблеми с връзката.

Грешка 5: Разрешавате на всички приложения да употребяват функционалността за геолокация

Позволявайки на приложенията непрекъснато да употребяват функционалността за установяване на вашето местонахождение, вие сами унищожавате телефона си. Това изтощава по-бързо батерията и редуцира нейния експлоатационен живот няколко пъти. Активирайте геолокацията единствено в приложения, за които тя в действителност ви е нужна.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР