Смартфонът може да работи бавно по различни причини, но има

...
Коментари Харесай

Как да ускорим поостарелия Android смартфон


Смартфонът може да работи постепенно по разнообразни аргументи, само че има способи да се форсира
(снимка: CC0 Public Domain)

Подобно на компютрите, и смарт телефоните стартират да работят по-бавно с течение на времето, вследствие на актуализации на софтуера, прибавяне на нови приложения и други фактори. Колкото повече остарява устройството, толкоз по-лоша става обстановката. Но въпреки всичко има способи за възстановяване на продуктивността, от които всеки консуматор може да се възползва.

Причините за закъснение на скоростта на смарт телефона са най-различни и не всички могат да бъдат отстранени със лични сили. Но има неща, които всеки може да направи, с цел да форсира работата на устройството си и в последна сметка да изпита по-добро потребителско преживяване.

Недостатъчна памет

Една от най-честите аргументи за закъснение на смарт телефона е неналичието наизуст. Твърде многото конфигурирани приложения освен заемат вградената непрекъсната памет, само че могат интензивно да употребяват RAM паметта. Дори и да не употребявате тези стратегии, те не престават да употребяват систематични запаси.

Затова премахнете неизползваните приложения и игри, спрете тези, от които не се нуждаете сега, от листата с приложения, работещи във фонов режим, променете „ живия ” тапет на статична картинка и деактивирайте „ джаджи ”, които не ви трябват – всичко това ще помогне за увеличение продуктивността на смарт телефона.

Актуализация на операционната система

Ако операционната ви система е много остаряла, нейната актуализация може доста да повлияя на продуктивността към по-лошо. Ето за какво, в случай че не сте подготвени да се примирите с влошено бързодействие, инсталирайте единствено актуализациите за сигурност, в случай че е допустимо, или въобще не инсталирайте никакви актуализации. Но имайте също поради, че след известно време някои приложения може да спрат да работят, поради несъответственост с остарялата операционна система.

Актуализация на приложенията

Тази точка е директно обвързвана с предходната, защото актуализациите на операционната система принуждават разработчиците на програмен продукт да пускат нови версии на своите приложения. Естествено, те са усъвършенствани за новата операционна система и за новите, по-модерни устройства, тъй че ще работят доста по-бавно на остарелите смарт телефони. Всичко това ще утежни продуктивността на устройството.

Следователно, или не актуализирате приложенията, като би трябвало да сте подготвени за момента, когато те ще откажат да работят въобще или няма да работят вярно, или изберете „ леките ” им версии, каквито имат множеството известни стратегии.

Вируси на телефона

Вашият смарт телефон може да стартира да работи по-бавно и поради вируси. Струва си да ревизирате устройството с антивирусна стратегия – допустимо е на него да има злонамерени приложения, които освен заплашват сигурността на вашите данни, само че и употребяват ресурсите на смарт телефона за свои лични цели, забавяйки работата на останалите приложения. Много е евентуално премахването на вируси да помогне за ускорение на смарт телефона.

Нулирайте фабричните настройки

Ако сте пробвали всичко, само че няма огромен резултат, остава последният способ – нулиране до фабричните настройки. Преди това архивирайте данните си, с цел да не загубите значимите неща, и по-късно използвайте менюто, с цел да върнете смарт телефона в начално положение. Това би трябвало да възвърне скоростта на устройството за известно време, изключително в случай че комбинирате хардуерното нулиране със препоръките нагоре.

Важно е да разберете, че каквито и способи да употребявате, никой не е отменил моралното и техническо остаряване на смарт телефоните, тъй че от време на време единственият метод да получите бърза и обикновено работещ джаджа е да закупите ново устройство, което дава отговор на актуалните условия и може да работи без проблеми с най-новите версии на операционната система и с обновени приложения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР