Смартфон? Таблет? Портативен телевизор? Американският технологичен гигант „Епъл” явно има

...
Смартфон? Таблет? Портативен телевизор? Американският технологичен гигант „Епъл” явно има
Коментари Харесай

"Епъл" пускат на пазара гигантски iPhone

Смартфон? Таблет? Портативен тв приемник? Американският софтуерен колос „ Епъл” очевидно има предпочитание през идната една година новият iPhone Xs Max да повдига сходни въпроси. Грамадното устройство беше звездата на обичайна огромна презентация на „ ябълковата” компания.

На днешното събитие „ Епъл” дефинитивно се отхвърлиха от станалия към този момент обичаен iPhone дизайн от последните години, като и трите нови смарт телефона наподобяват на миналогодишния „ юбилеен” iPhone X.

Само година, откакто провокираха спорни реакции на пазара с въвеждането на екран, в който са „ врязани” селфи камерата и основни датчици (решение, копирано, за положително или неприятно, от на процедура всички останали производители), „ Епъл” надградиха върху iPhone X с не един, а два настоящи флагмански модела.
Снимка: Reuters
„ Стандартният” iPhone XS към този момент минава за стилен със своя 5,8-инчов OLED екран (заради „ прореза” в горната част е по-малък от 5,5-инчовия iPhone 8 Plus), до момента в който „ батко” му iPhone Xs Max може да се похвали с диагонал от 6,5 инча, изпълнени по същата технология – повече и от обичайния първенец в тежка категория Samsung Galaxy Note 9.

Големите телефони са желани от мобилните геймъри и не е инцидентно, че подобренията под капака на смарт телефоните на „ Епъл” са солидни. В центъра е новият развой A12 Bionic, който има доста нараснала продуктивност и спомагателни функционалности за добавена действителност.

Той е осъществен по 7-нанометрова технология, което значи и по-малка консумация на сила. Конфигурацията му включва две високопроизводителни ядра и четири икономични – също както преди година, само че по-бързо и с по-малко прахосване на батерията.
Снимка: Reuters
Камерите на новите топ смартофни са усъвършенствани за работа при ниска осветеност – широкоъгълната е с по-голям датчик, а дългофокусната е нормализирана и с по-голяма бленда.

Със същия мощен процесор A12, само че единствено с една задна камера и с по-ниско равнище на отбрана от водни пръски е и третият нов смарт телефон на Епъл – iPhone Xr, наследникът и на iPhone 8, и на iPhone 8 Plus. Той е с 6,1-инчов LCD екран и ще се предлага в огромен брой цветови комбинации.

Прави усещане с неналичието си 3D Touch технологията, а резолюцията на екрана наподобява скромна измежду QHD+ панелите, които се появяват на все по-евтини Android смарт телефони – тук приказваме за едвам 1792x828 пиксела.
Снимка: Reuters
Отново през днешния ден беше показано и новото потомство „ умни” часовници на „ Епъл”. Те също са с по-големи екрани и по-бързи процесори.

Обикновено новите устройства на „ Епъл” задават в огромна степен трендовете на пазара за идващите месеци. В случая наподобява, че компанията желае да вдигне портфолиото си по-нагоре ценово – в сегмент, в който маржовете са по-големи и който е по-далеч от обсега на нападателните китайски компании.
Снимка: Reuters
Така все още предложенията на „ Епъл” варират от към този момент много остарелия iPhone 7 за 449 $, през iPhone 8 (но не и Plus) за 599, Xr за 749, Xs за 999 до Xs Max за 1099. В Европа евентуално цените ще са същите, само че в евро, а, заради спецификите на българския пазар, евентуално устройствата ще стигнат до нас с спомагателна надценка.

Дали „ Самсунг” ще отговорят на предизвикването с още по-сериозен (и още по-скъп) Note и дали и другите огромни играчи на пазара ще се включат в борбата на това ниво – следва да забележим.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР