Смартфон индустрията няма друг шанс, освен да се консолидира, тъй

...
Смартфон индустрията няма друг шанс, освен да се консолидира, тъй
Коментари Харесай

Huawei: В бизнеса със смартфони ще останат 3 или 4 компании

Смартфон промишлеността няма различен късмет, с изключение на да се консолидира, защото големите вложения, нужни на фирмите, с цел да останат конкурентни, значат, че в дълготраен проект единствено шепа компании могат да са на облага, счита Ричард Юу, основен изпълнителен шеф на Huawei Technologies.

Според него, всеки производител сега, който има по-малко от 10% пазарен дял, губи пари.

Huawei е третият максимален производител на телефони, след Samsung и Apple, и държи тъкмо толкоз дял - 10,2% през четвъртото тримесечие съгласно IDC.

" В бъдеще, единствено трима или четирима производители ще оцелеят, може би по-малко от четири ", сподели Юу пред публицисти по време на конференцията в Барселона.

Той уточни, че по-малките китайски производители се консолидират и множеството от тях ще изчезнат, защото нямат задоволително запаси, с цел да влагат в разработка на нови технологии.

" Ако имаш под 10% дял, не може да си на облага. Над 10%, най-малко, излизаш на нула, а над 15% към този момент печелиш пари ", проучва той.

Юу уточни още, че през последната година бизнесът на Huawei при смарт телефоните е повишен с към 30%, а през тази се чака още по-бърз растеж. Той изрази вяра още през тази година Huawei да се изкачи на второ, или даже първо, място по продажби. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР