Смарт система за транспорта използва сензори за изображения с изкуствен

...
Смарт система за транспорта използва сензори за изображения с изкуствен
Коментари Харесай

Рим тества IoT система с изкуствен интелект


Смарт система за превоза употребява датчици за изображения с изкуствен интелект
(снимка: Sony)

Сензори за изображения, употребяващи изкуствен интелект, са част от три изпитателни плана за образован град, провеждани от компанията Envision в община Рим, Италия, заяви Sony Европа. Изпитанията имат за цел да понижат градското замърсяване, обвързвано с превоза, и произшествията на пешеходните пътеки.

Основна задача на тестовия план е да оцени умна система за паркиране, употребяваща датчици Sony IMX500, за понижаване на тапите и надлежно замърсяването, поради колите, които се въртят из центъра в търсене на място за паркиране.
още по тематиката
Идеята е водачите да получават сигнал посредством приложение за смарт телефон, с цел да бъдат ориентирани към място за паркиране, най-близо до дестинацията на лидера, отбелязва.

Тестът включва и изследване на интелигентни градски системи, които да усъвършенстват потенциала и да усилят потреблението на наличната мрежа за. В рамките на опита ще се инсталират интелигентни автобусни навеси, които ще преброяват хората при качване и слизане от всеки рейс. Те ще алармират за претоварване, с цел да се подсигурява по-добро ръководство на рейсовете и усъвършенстване на разноските.

Наред с това е планувана система за предизвестие на пешеходните пътеки, която ще осведоми водачите, употребявайки с активиране от човешко наличие. Това ще направи пешеходците по-видими за понижаване на случаите в града.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР