Смърт с камъни от следващата седмица е наказанието за прелюбодеяние

...
Смърт с камъни от следващата седмица е наказанието за прелюбодеяние
Коментари Харесай

Бруней наказва със смърт с камъни прелюбодеяние и гей секс от следваща седмица

Смърт с камъни от идната седмица е наказването за блудничество и гей секс в Бруней , настояват управляващите, според непоколебим закон на шариата, който е арестуван в продължение на четири години на фона на тежки рецензии, оповестява Агенция Франс Прес.

Групите за права реагират с смут на последния корав ход на богатата на запаси нация на Борнео , която практикува по-строги правила на исляма от съседите си Малайзия и Индонезия .

Малкият султанат ще ползва нов недопечен углавен кодекс , който предлага ампутация на ръка и крайник за кражба, от идната сряда .

Хомосексуалността е противозаконна в Бруней , само че в този момент тя ще се трансформира в углавно закононарушение, като законът се ползва единствено за мюсюлманите .

Новото наказване за кражба е ампутация на дясна ръка за първо нарушение и ляв крайник за второ закононарушение .

 Брутален углавен кодекс одобриха в Бруней
Брутален углавен кодекс одобриха в Бруней

Базира се на шериата

" Амнести интернешънъл " прикани Бруней да " неотложно спре " използването на новите санкции .

" Легализирането на такива жестоки и безчовечен санкции е ужасяващо единствено по себе си ", съобщи откривателят на Бруней Рейчъл Чоа-Хауард.

" Някои от евентуалните " закононарушения " не би трябвало даже да се смятат за закононарушения , в това число секс по взаимно единодушие сред възрастни от същия пол. "

Бруней за пръв път разгласи ограниченията през 2013 година, само че осъществяването се забави, защото формалните лица създадоха практическите елементи и в несъгласие с групите за права.

При прекосяването към твърдото ислямско право , през 2015 година Бруней забрани несъразмерните коледни тържества , страхувайки се, че мюсюлманите могат да бъдат заблудени.

 До пет години затвор за коледна декорация в Бруней
До пет години затвор за коледна декорация в Бруней

Коледа в Бруней е по-тъжна от всякога
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР