["Смарт органик"] Още по темата Когато любовта към шоколада те

...
["Смарт органик"] Още по темата Когато любовта към шоколада те
Коментари Харесай

"Смарт органик" отваря свой биомагазин в Букурещ

[ "Смарт органик "] Още по тематиката
Когато любовта към шоколада те прави производител

Идеята на братята Красимир и Мартин Бенямин и брачната половинка на Мартин - Сара Алсбей, за бизнес със недопечен шоколад се ражда преди три години. За 2017 година софийската компания " Био Бенямин " чака обороти от 640 хиляди лв.
28 юли 2017
" Смарт органик " закупи 25% от производителя на лютите сосове Chilli Hills

Двете компании възнамеряват обща инвестиция от 100 хиляди лева до края на тази година
23 апр 2017
" Оренда груп " влага в нова козметична лаборатория и артикули

Биокозметиката Wooden spoon се продава на 20 непознати пазара
16 яну 2017
Билки с добавена стойност

Три истории на млади компании, които създават натурални артикули
28 юли 2016
Зеленият франчайз - мощен интерес, едва предложение

В България към момента не е настъпил предстоящият взрив на зелени обекти
14 юни 2012 Българският производител и дистрибутор на биопродукти " Смарт органик " ще открие собствен магазин в Букурещ в края на юни. Това е първият чуждестранен обект на компанията, която има най-голямата верига за биопродукти в страната - " Зелен ".

Румънският обект

Румънският магазин се намира в " Мега Мол " в Букурещ, ситуиран е на 72 квадратни метра повърхност и ще предложи над 2000 български и вносни органични храни, питиета, козметика и други " Инвестицията в комерсиалния обект е към 90 000 евро. С нея ще бъдат разкрити пет работни места, които след това ще станат седем ", посочи за " Капитал " Яни Драгов, притежател на " Смарт органик ".

Румънският пазар не е нов за биопродуктите на компанията, която продава там от седем години посредством дистрибутори. " За нас този пазар е стратегически, задачата ни е да станем водачи и на него ", разяснява Яни Драгов. Той посочи, че към този момент продажбите в северната съседка са под 10% от приходите на " Смарт органик ", а задачата е да доближат най-малко 20%.

Веригата " Зелен "

Румънският магазин е десетият обект на веригата " Зелен ". Първият отвори преди девет години на ул. " Лавеле " в София. През 2017 компанията откри три нови магазина в столицата, а през май тази година – и един във Варна. Седем от комерсиалните обекти са лични, а три (във Варна, Силистра и Смолян) работят на франчайз.

" Търсенето на артикули с потвърдено чист генезис и висока хранителна стойност се усилва. През 2017 веригата " Зелен " отбелязва 58% растеж на продажбите ", посочи Ралица Ангелова, маркетинг управител на " Смарт органик ".

Онлайн продажбите на компанията също се движат нагоре. Интернет магазинът на сдружението работи от 2010 година. " Във времето са правени много промени по него, като последното ободряване е от края на 2017. Обръщаме доста внимание на в детайли и ясно показване на продуктите с описания и насоки, с цел да помогнем на потребителите да са по-информирани, по-ориентирани. Поддържаме и деен блог с ежеседмични тематични изявления. Всичко е част от общата задача на компанията да разбием митовете, че биохраните са екзотични и недостъпни, да ги " доближим " до хората ", разяснява за " Капитал " Ралица Ангелова.

От януари до май тази година онлайн поръчките в " Зелен " са над 2500, а закупените продукти са над 15 000. За тези пет месеца интернет магазинът регистрира 40% растеж на продажбите по отношение на същия интервал на 2017, демонстрира фирмената статистика.

Дружеството

" Смарт органик " АД е най-големият дистрибутор на биохрани и питиета в България. Компанията има сертифицирани индустриални и пакетажни линии и работи непосредствено с биопроизводители.

Основана е като дребен фамилен бизнес през 2009 година от Яни Драгов - бакалавър по математика от Техническия университет в Мюнхен и магистър по стопанска система от университета " Лудвиг Максимилиан " - Германия.

Днес портфолиото на сдружението съдържа над 1000 продукта, които се оферират под лични марки в над 650 търговски обекта в страната. Около 60% от продажбите са на задгранични пазари в към 50 страни. През 2017 приходите на " Смарт органик " са почти 24 млн. лв. против 22 млн. лева за 2016 година и 16.7 млн. лева за 2015.

Компанията има дялове в " Роо брандс " – производител на суровите биодесерти Roobar, и в " Чили хилс фудс " – производител на лютите сосове Chilli Hills.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР