Сляп самотен старец е ограбен брутално от родственик и сега

...
Сляп самотен старец е ограбен брутално от родственик и сега
Коментари Харесай

Безсърдечни роднини ограбиха парите за операция на слепия дядо Деньо и го оставиха на произвола

Сляп уединен дъртак е ограбен брутално от роднина и в този момент е оставен на произвола на ориста в наследствена къща в Михалци, която по документи даже не е негова. В момента прокуратурата в Павликени към този момент е образувала досъдебно произвеждане против правнук „ гледач “ за машинация, заяви през вчерашния ден юристът на дядото Кирил Станчев. Сюжетът обаче е като много други сходни, в които единственият родственик, който се показва за покровител на възрастния човек, в последна сметка го ограбва, оповестява " Борба ".

Деньо Райчев е на 84 години и не вижда. Ослепяването било постепенно и прогресивно и самотният мъж съумял да събере 10 000 $ за очна интервенция. Купувал долари и ги слагал на валутен влог в банка в Павликени, където натрупал лихви. Преди известно време дядо Деньо продал къщата си в Михалци на единствения си роднина – правнук на чичо му. И.И. заречен да го гледа и да се грижи за него.После пристигнало време за интервенцията и старецът благодарение на младия правоприемник изтеглил валутния влог от банката. Правнукът по-късно почнал да брои парите и обяснил, че май дали остарели и зацапани банкноти, предложил да ги обмени и взел всичките долари.

Така и не ги върнал, а след това отказвал да приказва с прачичо си по тематиката. След няколко дни отишли в селското кметство и дядото подписал пълномощие на И.И., което му било прочетено преди този момент от длъжностното лице. Дали обаче в документа е пишело това, което му прочели, дядо Деньо не знае. След това почнали още по-големите му страдания и той напълно бил зарязан. Накрая благодарение на юрист напролет на 2017 година написал просба до прокуратурата в Павликени и в нея описал всичко, което го сполетяло.

При следствието лъснала и още една машинация, за която слепецът научил напълно неотдавна. Той имал апартамент във Велико Търново от 59 квадрата, само че в никакъв случай не бил разрешавал на И.И. да го продава на самия себе си. Младият правнук обаче към този момент го бил направил за сумата от 17 000 лева и евентуално благодарение на пълномощното, което евентуално е документ с погрешно наличие. Във въпросния нотариален акт за продавач и покупател е посочен правнукът И.И. След като Деньо Райчев се жалвал на управляващите, от вкъщи му били отмъкнати още към 3000 лв., които той бил икономисал за… личното си заравяне. Според адв. Станчев казусът е поразителен и той се надява на реакция от страна и на обществените служби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР