Слуз в белите дробове – домашен лек Слузта може просто

...
Слуз в белите дробове – домашен лек Слузта може просто
Коментари Харесай

Слуз в белите дробове – домашен лек с джинджифил

Слуз в белите дробове – домакински лек

Слузта може просто да се опише като лепкава субстанция, секретирана от дробовете, гърлото, устата, носа и синусите. Произвежда се от мембрани в носа и синусите.

Разлика сред слуз и храчки
Въпреки че термините “слуз ” и “храчка ” се употребяват взаимозаменяемо, храчката е друго слизесто вещество, което се създава от белите дробове и дихателната система.

От друга страна, слузта се създава от тялото от самото начало и служи за доста цели, когато сте здрави. Най-важната й функционалност е да предотвратява изсушаването на тъканта, която защищава белите дробове, гърлото и синусите. Слузта също оказва помощ да се предотврати разпространяването на бактерии и алергени, които могат да ни навредят.

Слуз, когато сте заболели
Много проучвания демонстрират, че тялото ви създава към 1,5 литра слуз дневно, даже и да нямате здравословни проблеми.

Когато сте заболели, не е наложително тялото ви да създава повече слуз от нормално. Но, когато страдате от здравословен проблем или алергична реакция, ще забележите смяна.

Бактериите и алергените освен могат да покачат продуктивността на лигавиците, само че и могат да произведат вещество, наречено хистамин.

Хистаминът кара носните ви пътища да създават по-течна слуз, което може да докара до хрема, кихане, сърбеж и задръстване на носа.

Гъстата слуз е знак, че лигавиците ви са прекомерно сухи.

Как да се отървете от слузта?
Повечето хора се пробват да се отърват от слузта, купувайки медикаменти без рецепта, макар че има доста естествени разновидности, които могат да решат този проблем по-ефективно.

Има и елементарен за подготвяне натурален лек, който може изцяло да отстрани слузта от белите ви дробове. Вижте го!

Необходими съставки:
джинджифил
ябълков оцет
1 с. л. кокосово масло
1 ч.л. мед

Приготвяне:
Първо нарежете джинджифила на части, обелете и го прибавете в купа с вода. Кипнете, оставете да се охлади за към 15 минути. Съхранявайте в хладилника.

Вижте още: Премахване на акнето с домашно приготвена паста

Винаги, когато имате затруднено дишане, прибавете чаена лъжичка ябълков оцет, чаена лъжичка кокосово масло и чаена лъжичка мед, по-късно разбъркайте и пийте!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР