Слушайки твърденията на политиците по медиите, започвам да се съмнявам

...
Слушайки твърденията на политиците по медиите, започвам да се съмнявам
Коментари Харесай

Д-р Ел Масри: Глас политически - глас народен. Който не пее с нас, е против ЕС

Слушайки изказванията на политиците по медиите, стартирам да се колебая в това, което виждам. Убеждават ни, че морската вода е сладка, до момента в който всички знаят, че тя е солена. Наблюдавам, по какъв начин всички сякаш положителни промени се вършат с цел да паснат на новите и старите лица във властта. А тя, както постоянно се слива в хомогенна примес. Как всички, до момента в който настояват, че работят в името на народа, една относително огромна по територия страна в Европа, с всички естествени запаси, се пробва да открие ново дъно по стандарти? На този въпрос търси отговор доктор Зияд Ел Масри в рубриката на Дарик „ Гражданско общество “.

И добавя: Същите политици, които преди две години твърдяха, че президентската институция е най-сигурната и най-хубавата, в този момент са против нея. Обединението на политическите сили против президентската институция с претекст, че това е положително за България звучи обидно несъстоятелно, твърди той.

Номинацията на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър.

„ Има ли някой в страната, който да мисли, че една от най-ярките политически фигури в ГЕРБ, за едно денонощие стана надпартийна и няма проблем да оглави институция, която съставлява висшата власт? Каква е нейната правна история? Още по-интересното е, че я поддържат точно тези, които до през вчерашния ден се бориха против статуквото. Докато всички приказваха, по какъв начин ръководещите би трябвало да си вървят у дома, дори ги заплашваха със затвор, в този момент се оказва, че всички към тях им дават още по-голяма мощ “.

„ Всеки, който има разнообразни изказвания от тези, които ръководещите декларират се дефинира като зложелател на Европа и НАТО. Свидетели сме кавги за парцели, инфраструктура, продажба на компании – те не се разясняват. А преди две години тези кавги щяха да обикалят цялата страна. Сега има безмълвие, а ръководещите са прави за всичко.

Друг белег, че се връщаме в по-лошия сюжет от 90-те години на предишния век е маниерът, който се постанова към опозиционни отзиви: Кой не скача е червен! Ако не си с ръководещите, си зложелател на България. Всъщност, обстановката напълно не наподобява по този начин по света. Англия излезе от Европейски Съюз, само че не беше оповестена за зложелател на Европа. Доналд Тръмп като президент беше декларирал, че ще желае излизане от НАТО, в случай че страните членки в Европейски Съюз не стартират заплащания. Беше ли разгласен тогава президентът на Съединени американски щати за зложелател? Не. И в двата случая става въпрос за приоритет на национални ползи. Но за жал, аз не съм видял това да се случва в нашата страна “, сподели още доктор Зияд Ел масри.

„ Нашите политици ни споделят какви сме – ние сме атлантически и европейски насочени. А тези, които не сме. Навън ли ще ни изхвърлят? А тези думи излизат от устата на хора, които скапаха предприятия и са обект на трансатлантически следствия. А през днешния ден се изричат като единствена и най-висока инстанция. Другите приказват за борба с корупция, а не видяхме за две години едно дело да е почнало по тяхна самодейност. Да не го приказвам, че за тези години няма политик, даже служител наказан за корупция. Просто от тортата се приготви още едно парче за новата партия. Ако президентът си направи партия, отново ще е същото. Влязат ли в блатото, всички се претапят в обща маса “, твърди притежателят на първата частна болница у нас.

„ Докато партиите влизат във властта и стават следващите подвластни, ще повтаряме до цялостно извращение и заличаване сюжетът, който прави страната ни бедна, непривлекателна за вложители, обрана, а хората унижени. Това е режим, който е време да бъде заменен и за това обезверено се нуждаем от привикване на Велико национално заседание. Не единствено от партийни водачи, а от младите, сполучливите, интелигентните хора на България. Друго не може да ни помогне. Сценарият не се повтаря от преди 34 години, изражда се. Държава, която е по-голяма от Белгия, Холандия, Дания, Швейцария, Австрия, по-богата на запаси от тях затъва и се унищожава, тъй като отвращението на самите жители към този момент е преляло в незаинтересованост.

Не може от десетилетия да си измиваме ръцете с комунизма, Германия тъкмо 10 години след войната върна престижът си на международна мощ на икономическия пазар. Ние зад какво се крием? “, пита още доктор Зияд Ел Масри.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР