Слушам управляващите по интервютата и мисля, че висшето образование не

...
Слушам управляващите по интервютата и мисля, че висшето образование не
Коментари Харесай

1200 лв. за месец на бежанец и 430 лв. на пенсионер с 40 г. трудов стаж?!

Слушам ръководещите по интервютата и мисля, че висшето обучение не ми е задоволително, с цел да ги схвана. Някъде се къса смисълът на обясненията им. Може би живеят в някакъв успореден свят, друг от нашия.

Пазарът бил манипулиран от някого... Първо беше скокът на бензина, по-късно беше скокът на олиото и всички артикули от първа нужда. Имам възприятието, че се ревизира търпимостта на елементарните хора до каква степен ще понесат нарастване на цените. Уж имаме зърно до края на 2023 година, а в това време ще дадем 1 милиарда лева, с цел да купим жито за запаса малко преди новата добра годишна продукция. В същото време не сме забранили износа. При това имане за какво се подвига цената на брашното и хляба в магазините?

Имаме задоволително слънчоглед, а цената на олиото хвръкна като ракета в Космоса. Хората се редят на опашки не тъй като има дефицит, а тъй като олиото е пуснато на естествена до неотдавна цена 2,99 лева, за разлика от цената в магазините 5,00 лева и нагоре. Във всички магазини днешните „ промоции “ са вчерашните постоянни цени. ДДС-то на стоките от първа нужда в Европа се понижи на 9%, само че у нас не се понижава, тъй като „ нямало да има резултат “ и тъй като по този начин се цялостни бюджетът с парите на най-бедните европейци.

В момента ръководещите са се заели да настаняват в хотели, обгрижват, хранят, здравно обезпечават бягащите от Украйна, дават им по 40 лева дневно, отлично. Щом има запаси в бюджета, за какво престанаха да приказват за осъвременяване на пенсиите, най-ниските в Европа. 1200 лева вероятно за месец на емигрант и 430 лева на пенсионер с 40 година трудов стаж, стряскащо съпоставяне за хората. Пенсиите шели да се вдигнат от юли с 6,1% по швейцарското предписание, което швейцарците несъмнено не познават, само че дали това е задоволително и тъкмо при галопиращото повишаване на цените на всички артикули плюс унищожаване на мораториума върху цената на тока, парното, газа...? Да не приказваме, че ще се спре и Ковид добавката от 60 лева И отново ръководещите ще намерят оправдания, а пенсионерите ще не престават да чакат „ ПРОМЯНАТА “ в качеството на живота си. Ще се оправим, само че различен път... Само че животът ни мина в очакване на светлото бъдеще време... Господа уплавляващи, помислете най-накрая първо за българския народ, най-беден в Европейски Съюз, а по-късно оправяйте света!

Инж. Георгиева, София
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР