Слушам и не мога да повярвам какво се случва в

...
Слушам и не мога да повярвам какво се случва в
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Управляващите разпродават и унищожават всичко, съградено в страната ни

„ Слушам и не мога да допускам какво се случва в тази зала. Уважаеми сътрудници от ръководещото болшинство, ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, след вас няма да остане и камък върху камък. Вие сте напът за две седмици да разпродадете и унищожите всичко, което е съградено в страната ни “. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов от парламентарната естрада по време на парламентарния спор за преустановяване на концесията на нефтеното пристанище „ Росенец ”.

Социалистът напомни: „ През 1999 година е приватизирано предприятието по времето на Иван Костов, сега неговата дясна ръка ген. Атанасов е в пленарната зала. Оттам нататък, преди 12 години ГЕРБ го дават на концесия, а Демократична България се върнаха в политиката като направиха десант с гумената лодка също на „ Росенец “. И трите партии по някакъв метод сте добре обвързани и сега Движение за права и свободи ви употребяват по най-елегантния метод “, сподели Гуцанов.

„ Чухме разнообразни изявления от сътрудници какви вероятни митнически далавери щяло да има там, какви нарушавания и така нататък Уважаеми сътрудници, за какво не попитахте шефа на митница в Бургас има ли на всички места сложени контролни измервателни уреди? Да, има. Има ли митнически пункт на самото пристанище? Да, има. Има ли митнически пункт и в предприятието? Да, има. Защо говорите лъжи от трибуната и закривате под някакви „ евроатлантически полезности “ следващата концесия, която ще окаже отрицателно въздействие? “, попита социалистът.

Той обърна внимание: „ Наясно ли сте каква ще бъде сумата, която ще се наложи да платим, в случай че заведат каузи против нас? Ще става въпрос за милиарди. Кой ще ги заплати тези пари? А наясно ли сте какъв брой цистерни би трябвало да влязат през граничните пунктове и какви тапи ще станат? И коя стопанска система ще подхранваме – гръцката, румънската, от кое място ще дойдат тези цистерни? Или ще захраним дребни предприятия в България, забавно на кого те са благосъстоятелност и кой стои зад тях? Дали това не е друга корпоративна скица, за която става въпрос сега? И дали по този метод няма да се върнат контрабандните схеми, които вървяха? Има ли различен интерес зад това, което се случва? "

Гуцанов уточни, че социалистите постоянно са защитавали националния интерес на България, а не конюнктурния интерес на някого и попита по отношение на концесията на „ Росенец “ дали е предпазен националния интерес.

" Един път е продадено на безценица за 110 млн. по времето на Костов, повече са сега акцизите и ДДС-то, които се внасят от това дружество за това, за което е продадено. Това не е ли национално изменничество? И за какво никой не се е задействал за това национално изменничество? А в този момент тези демократични детайли излизат и приказват за национална тактика. Вие ли взимате решението? Дори няма отчет на Министерството на енергетиката, на стопанската система. Миналата седмица продадохте атомната енергетика, а тази седмица продавате и нефтопроводите ни. Докъде ще я докараме по този метод? “, попита още той.

От парламентарната естрада социалистът съобщи: „ 1,4 милиарда лева повече газ сме платили, с помощта на това, което направиха Кирил Петков и Асен Василев. 1,4 милиарда лева от джоба на всеки един от нас, през медиаторите – тъй като още веднъж е съветски газ. Това ли е диверсификацията ви? Това е цялостно безсрамие. И сега сме застрашени от дело, което ще ни коства също към 1,8 милиарда Вие ли ще ги платите тези неща? Не. Вие лъжете гласоподавателите си заран, обед и вечер “, напомни националният представител от парламентарната група на социалистите.

И прикани: „ Спрете се, тъй като с това, което ще извършите, ще засилите други предприятия и още веднъж ще стане тази контрабанда, тъй като всички знаете какво беше преди 15 години. Жалко, че не стана връзката „ Бургас-Александруполис “, тъй като в този момент България щеше да бъде друга. Жалко, че не стана „ Южен поток “. Жалко, че не стана и „ Белене “, тъй като в този момент щяхме да сме друга страна. Благодарение на вас, десните, сме на този хал, на който се намираме сега. Дано това държавно управление завърши по-бързо своето ръководство, тъй като вие сте рискови за страната ни. “

" Дали ние от Българска социалистическа партия желаеме да бъде държавна концесията – да, само че не в този миг, няма по какъв начин да станат тези процеси сега и няма за какво да се прави това нещо. Но кое е най-изгодното за България, кое е най-изгодното за стопанската система, за всеки един консуматор – ето това е най-важното и това гледаме ние от Българска социалистическа партия. И това е най-важното, по какъв начин да се развива тази стопанска система и по какъв начин хората да заплащат по-евтин бензин. Това е огромната задача на Народно събрание ", уточни Борислав Гуцанов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР