Слушах г-н Мирчев и искам първо него да коментирам. Има

...
Слушах г-н Мирчев и искам първо него да коментирам. Има
Коментари Харесай

Делян Добрев: Взимаме газ от руските посредници и плащаме на Путин повече, отколкото щяхме да му платим, ако взимахме от "Газпром"

Слушах господин Мирчев и желая първо него да разясня. Има газ, тъй като купуваме от медиатори и то съветски медиатори. Посредници, които ние към 2012 премахнахме, а в този момент се върнаха. Ето ви фактура доказателство. Това е компания " Винтерсхал ", която единствено за предишния месец е продала газ за 40 млн. евро на България с 30% по скъпо. Това разкри в предаването " Тази неделя " по bTV националният представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

Количеството е 248 хиляди мегават часа по едната фактура, а по другата - 126 хил.мегаватчаса. С 30% по скъпо по отношение на контракта с Газпром, т.е. ние вземаме от медиатора на Газпром и с това плащаме по 10 млн дневно повече. Ето ги документите, те не могат да се скрият. Има газ тъй като вземаме от съветските медиатори и плащаме на Путин повече, в сравнение с щяхме да му платим, в случай че вземахме от Газпром, означи Добрев.

 Една от ф-рите, показана от Делян Добрев Една от ф-рите, показана от Делян Добрев Източник: Скрийншот видео кадър
Тези 10 млн. дневно или ги взема Путин и Газпром, или ги вземат ръководещите, или си ги разделят по някакъв метод. Според мен си ги разделят, акцентира някогашният енергиен министър. В отговор на въпрос ще има ли газ през идващите седмици той цитира писмо на " Булгаргаз " до БЕХ, в което се споделя, че газ няма и няма да има, даже д адойдат 7 танкера полутечен газ и да има инфраструктура за доставките от тях.

" И с цел да не приказваме празни приказки ви нося писмо от 27.07 от Булгаргаз. В него написа, че газ няма и няма и да има. Дори да дойдат тези 7 танкера – газ няма. От това писмо се споделя, че за интервала октомври, ноември и декември дефицитът на газ е сред 1млн. и 848 хил.мегават часа и 2 млн. и 700 хиляди мегаватчаса. Един танкер е 1 млн, а на нас не ни стигат сред 2 и 3 млн. мегаватчаса. Дори да идва по 1 танкер на месец той ще покрие едвам половината от нужното количество, изчисле националният представител от ГЕРБ-СДС.

Но за танкерите също е доста забавно, тъй като в същото това писмо написа, че имаме оферта от американска компания за този газ, която оферта ние не сме приели, добави Добрев. А крайния период да приемем тази оферта беше в петък в 4 часа. Ние не сме я приели, знаете ли за какво? Защото ние нямаме терминали, където да ги разтоварим. Знаете ли за какво нямаме терминали? За да могат смяната и ръководещите от Демократична България да купуват от съветските медиатори, добави някогашният енергиен министър.

Изходът е следният - сутринта рано имахме Изпълнителна комисия на партията и решение на ИК при Борисов, разкри Добрев.
" Решението е да започва неотложен търг за доставк ана неруски газ по дълготраен контракт. Пре дълготрайният контракт газът е най-малко с 30 % по-евтин, в сравнение с, в случай че купуваш танкер по танкер. Трябва и неотложно да бъде запазен потенциал в терминалите за регазификация в Гърция и в Турция ", разгласи Делян Добрев.

Помните ли по какъв начин споделяха " Дано турците ни разрешат да си вкараме газа "? А на Борисов едно време му се подиграваха, че ходел в Турция да разнася шарбет, а в този момент го търсят Борисов да отиде да се разбере с Ердоган този газ да пристигна в България, акцентира Делян Добрев.

И продължи: " Виждате ли каква подигравка на ориста. Предлагаме на всеки, който дава отговор за ръководството оттук-нататък да направи търг за дълготраен 10 годишен контракт за газ друг от съветския, да резервира потенциал в терминалите, с цел да не остане България без газ, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС.

Разединителите на нацията се оказаха " Промяната ". Крадецът вика дръжте крадеца. Казват, че са срещу Русия, а в това време работят за ползите на Газпром и на Лукойл и българският консуматор заплаща по 10 млн. повече дневно. Това е истината. И апропо, имаме отчети от службите, които го потвърждават това. Питайте господин Сабрутев (Венко Сабрутев от Политическа партия, бел. ред.) дали е чел отчетите на ДАНС и на външното разузнаване.

Съмнява ме служебното държавно управление да овладее рецесията, предвижда някогашният енергиен министър. Според мен ние ще останем без газ. А господин Мирчев твърдеше, че във втората половина на годината газът ще е по-евтин, в сравнение с през първата. Това доста елементарно ще бъде потвърдено, че не е по този начин, съобщи Добрев.

След тази злополука никой няма да желае да ръководи, само че все пак през днешния ден в неделя Борисов ни събра в офиса на ГЕРБ, с цел да мислим излаз от обстановката. Изходът от обстановката е още в понеделник да се започва търг за дълготраен контракт за доставки на газ. Това беше единствената тематика на срещата в централата, тъй като тя е най-наболялата, добави депутатът от ГЕРБ.

Ще се окаже, че освен няма да имаме газ, само че всеобщо ще банкрутират предприятия, тъй като няма да могат да си платят сметките. Надявам се, че ще има държавно управление, уповавам се на разсъдъка на българския гласоподавател, уповавам се, че гласоподавателите на Политическа партия и Демократична България видяха че те са срещу Русия единствено на думи, само че от самото начало работеха за ползите на Путин! Това е истината, заключи Делян Добрев.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР