Слушах Бойко Борисов вчера. Някак си ми се стори омекнал.

...
Слушах Бойко Борисов вчера. Някак си ми се стори омекнал.
Коментари Харесай

Настимир Ананиев след критиките на Борисов: Стори ми се омекнал

Слушах Бойко Борисов през вчерашния ден. Някак си ми се стори омекнал. Единствената рецензия беше против думата сглобка ", сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия заместник-председателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Настимир Ананиев. Според него останалите рецензии са били " димки ".

 

Вчера ГЕРБ организира във Велико Търново национална заседание, на което Бойко Борисов разгласи, че към този момент ГЕРБ няма да напусне ръководството, в което взе участие дружно с " Продължаваме промяната - Демократична България ". Постави обаче условия.

" Борисов приказва за препоръчаното повдигане на налозите, само че то беше препоръчано от хората, които седяха до него. Кметовете от Националното съдружие на общините (НСОРБ) го желаеха. Ако се одобри този текст, кметовете ще вземат решение кой да е размерът на налога. Борисов искаше да го показа, че " Продължаваме промяната - Демократична България " вършат нещо, което ще е ущърб на жителите ", добави Ананиев.

 

Той посочи, че налог здания не е вдиган от 2010 година Според депутата тази концепция не се приема от всички в парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " и следва полемика.

Той дефинира като сюреализъм фактът, че Бойко Борисов е приказвал за корупция " в деня в който " Барскелонагейт " стана " Истанбулгейт ". Народният представител засяга информацията, че прокуратурата проверява пране на пари, обвързвано с покупката на огромен апартамент в Истанбул и постоянни парични преводи на пари към Борислава Йовчева от лица, свързани с аферата " Барселонагейт ".

Ананиев изрази подозрение и дали Борисов е чел бюджета, защото изискал пари за общините, а в бюджета имало планувани 1 милиарда лева за планове в общините. Той разясни, че част от тези средства са за написване на планове, тъй като доста от кметствата нямали административен потенциал, с цел да приготвят качествени планове, които да получат финансиране. Ананиев заключи, че бюджетът предлага рекордно огромна сума за вложения - 12 млрд лева и пари, гарантиращи увеличението на пенсиите, минималната работна заплата и така нататък

" Във Велико Търново имаше един огромен отсъстващ - Мария Габриел, тя е вицепремиер от ГЕРБ, за какво я нямаше. Интересно ми е тя какво мисли. Между другото ГЕРБ желаят да сменят министри, когато желаят да сменят един министър, който не дава отговор на стандарта на ГЕРБ, аз се веселя ", означи Ананиев.

По-късно, също пред Българска национална телевизия Тома Биков от ГЕРБ разяснява, че не знае за какво е отсъствала Мария Габриел. Той добави, че това не е изненада, тъй като ставало дума за чисто партийно събиране.

В отговор на въпрос Ананиев уточни, че Борисов е уволнил депутата от Варна Славена Точева, след неуспеха на изборите в града. Официално тя разгласи, че подава оставка като депутат, като по този метод непринудено поемала виновността за изборния резултат в града, от който е излъчена.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР