Служителят на ТД на ДАНС е работил по направление „Земеделие“.

...
Служителят на ТД на ДАНС е работил по направление „Земеделие“.
Коментари Харесай

Арестуваният дансаджия прибрал 2 250 лева подкуп от земеделеца

Служителят на Търговско дружество на ДАНС е работил по направление „ Земеделие “. Той правил инспекции във връзка постъпващи информации за непозволено приемане на средства от Държавна фирма „ Земеделие “ от аграрни производители в региона.

Христов е провел няколко срещи с фермер, по време на които изискал и получил посочените нагоре парични средства, с цел да не прави инспекции против него и да ги насочи към други обекти.

Дансаджията е бил арестуван на 11 ноември 2021 година в гр. Пловдив при взаимна акция на Окръжна прокуратура – Пловдив и Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на ДАНС при приемането на втората парична сума.

По делото са осъществени голям брой дейности по следствието, в това число обиски, претърсвания и изземвания, разпити на очевидци и други

Обвиняемият е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде направена преценка за внасяне в съда на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в осъществяване на което Христов е упрекнат, е отнемане от независимост до шест години и санкция до пет хиляди лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР