Карлос Де Оливейра се явява за първи път по делото за документи в Мар-а-Лаго

...
Служителят на Мар-а-Лаго Карлос Де Оливейра, който е изправен пред
Коментари Харесай

Служителят на Мар-а-Лаго Карлос Де Оливейра, който е изправен пред наказателни обвинения по делото относно работата на бившия президент Доналд Тръмп с класифицирани документи, направи първия си явяване във федералния съд във Флорида в понеделник.

Де Оливейра, управител на имота и бивш камериер в голф клуба Mar-a-Lago на Тръмп, не се е пледирал, защото все още не е наел адвокат, лицензиран във Флорида, и той беше освободен срещу гаранция от 100 000 долара, която не изисква да се дават пари на съда предварително. На Де Оливейра бяха прочетени обвиненията срещу него — заговор за възпрепятстване на правосъдието; промяна, унищожаване, осакатяване или укриване на обект; корумпирано изменение, унищожаване, осакатяване или укриване на документ, запис или друг предмет; и фалшиви изявления и изявления.

Съдът трябваше да предаде паспорта си в следващите 48 часа и не може да напуска Флорида без предварително разрешение. Той също трябва да следва същата заповед за забрана на контакт, издадена на Тръмп и Уолт Наута, личният помощник на Тръмп, който е обвинен като съучастник в случая.

определете май 2024 г. дата за процеса.

Миналата седмица адвокатът на Де Оливейра отказа да коментира обвиненията. Когато заместващият обвинителен акт беше повдигнат миналата седмица, Стив Чеунг, говорител на кампанията на Тръмп, заяви, че новите обвинения са част от усилията да се навреди на Тръмп, докато се стреми към републиканската президентска номинация и „нищо повече от продължаващ отчаян и измамен опит от страна на Престъпното семейство Байдън и тяхното Министерство на правосъдието, за да тормозят президента Тръмп и хората около него."

Изправянето на Де Оливейра е насрочено за 10 часа сутринта на 10 август във Форт Пиърс, Флорида. 

В : Mar-a-LagoKathryn WatsonБлагодарим ви, че прочетохте CBS NEWS. Създайте своя безплатен акаунт или влезте
за повече функции. Продължете Моля, въведете имейл адрес, за да продължите Моля, въведете валиден имейл адрес, за да продължите

Още от CBS News

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР