Служителят на жандармерията, който блъсна 9-годишно дете снощи в село

...
Служителят на жандармерията, който блъсна 9-годишно дете снощи в село
Коментари Харесай

Започна дисциплинарна проверка срещу служителя на МВР, ударил дете с кола


Служителят на жандармерията, който блъсна 9-годишно дете нощес в село Лозен и избяга, е отхвърлен от служба. Това заяви Министерство на вътрешните работи. Срещу 54-годишния водач към този момент е почнала дисциплинарна инспекция.

Образувано е и.

9-годишното дете се прибира от урок по британски език, когато колата блъска колелото му на пешеходната пътека. То е добре и се лекува у дома, сподели за bTV бащата. Той е приказвал с водача няколко пъти.

„ Той очевидно по телефона беше в несъответстващо положение стори ми се че е използвал алкохол. То по този начин го споделя и експертизата. Малко с подигравка ми говореше: " Какво дете съм бутнал, ха-ха-ха ", несъответстващо държание “, съобщи бащата на потърпевшото дете Любомир Топалов.

Според очевидци хората са създали опит да спрат колата на 54-годишния Радослав Данев.

Мъжът е приказвал по телефона с началника си в „ Жандармерията “ и незабавно е отишъл в службата, поради което не е приказвал персонално с бащата на детето, описа за bTV майката на уволнения, която не пожела да застане пред камерата ни.

„ Обадил се е на комисаря си, споделил му е какво е направил. Казал му е да остави колата си там, тъй като са му счупили стъклото и сътрудника му да го закара в Окръжна болница, в КАТ да мине за дрегер да му вземат и оттова в Окръжна болница да даде кръв “, съобщи майката на водача Марийка Данева.

Според дрегера мъжът има 0,5 промила алкохол в кръвта. Утре ще излезе и кръвната проба.

„ Отстранен е от служба, стартирана е дисциплинарна инспекция и е формирано следствено дело, Така безкомпромисно ще постъпваме към всеки един чиновник на Министерство на вътрешните работи “, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Петър Тодоров.

Срокът на 24-часовото му задържане по закона за Министерство на вътрешните работи изтича през днешния ден.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР