Служителят е намерил секретните документи чрез незаконни действия. В дома

...
Служителят е намерил секретните документи чрез незаконни действия. В дома
Коментари Харесай

Проф. Радулов разкри как служител на специалните служби може да открадне секретни документи

Служителят е намерил секретните документи посредством противозаконни дейности. В дома му са открити класифицирани документи за страната. Така някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов разяснява хванатият чиновник на Държавна организация разузнаване с голям брой документи с гриф „ Секретно “ и „ Поверително “.

"Това е нарушаване на закона. Много хора от специфичните служби са вземали секретни документи, постоянно обаче се разминават с уволняване. Много елементарно се взимат документи - защитата няма право да те ревизира. Просто взимаш досието и я прибираш ", разкри още той.

Служител на организацията по разузнаване е издавал държавни секрети

"Кражбата на документи може да се предотврати с чипове. Но нашите служби са занемарили сигурността ", разяснява проф. Радулов.

"Има доста случаи в международната процедура, когато шпионин е хванат с секрети документи. Но постоянно не се знае кой ги е предал ", съобщи някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Проф. Николай Радулов разяснява и множеството опити на обвинения предприемач Васил Божков да дестабилизира страната с чатове, комикси и съмнителни документи.

"Според мен, подадената информация от Божков цели да накара хората да се замислят. Ако имаше концепция да взе участие в политически план, то нямаше да го разгласява. Многократно сме чували, че е давал пари на хора и политици. Често хора или чиновници проговарят, чак когато са уволнени или наранени ", приключи някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР