Служителката в социалния център “Хризантема в Габрово за деца с

...
Служителката в социалния център “Хризантема в Габрово за деца с
Коментари Харесай

Служителка в социалния център „Хризантема”: Ръководството правеше клипове за развлечение, чувствам се унизена

Служителката в обществения център “Хризантема ” в Габрово за деца с увреждания, снимана по какъв начин удря момиче, твърди, че ръководителката на дома и общественият служащ са правили клипове за забавление, осведоми БТВ.

„ Чувствам се повече унизена, в сравнение с отговорна ”, съобщи Татяна Донева. Тя добави, че е била предизвикана от управлението. „ Тези клипове и всевъзможни други, които правеха по през целия ден, ги използваха за забавление ”, съобщи Донева. „ Използваха децата за забавление, най-много тази Веселка, която беше рискова за децата ”, добави Татяна Донева.

„ В съответния случай аз влизам да шетам в стаята, стаята е цялостна с фекалии, омазано на всички места – бюра, шкафчета, безусловно всичко. Започвам да шетам, в същото време ръководителката и общественият служащ споделят безшумно на ухото на Веска: „ Удари мама Таня ”, тъй като тя по този начин ми споделяше. Тя, естествено, като умствено изостанало дете, реагира първосигнално, незабавно прави това, което й се каже. Удари ме един път в гърба, изтърпях го, само че втория път, когато ме уцели в главата, в действителност нервите ми не устояха ”, описа тя.

„ Сложих я на тоалетната и започнах да я избърсвам. Затова споделих, че ме е гнус, просто случайно я ударих с парцала, и то не толкоз мощно. Това беше целият случай. Жалкото е, че нашите ръководители просто си вършиха забавление с децата ”, уточни още Донева.

Тя означи, че момичето не е ударено толкоз мощно, колкото изглеждало на записа.

На въпрос дали когато са ставали очевидци на принуждение, не са й правили незабавно забележка, Донева съобщи: Не, в противен случай, те го използваха за забавление.

Уволненият началник на Център за настаняване „ Хризантема ” Маринела Лазарова беше безапелационна, че не е участвала на тези видеозаписи. „ Вие допускате ли, че в случай че аз съм била там, тя ще прояви такова държание на експанзия ”, попита тя.

Социалният служащ Йорданка Милчева пък твърди, че е направила забележка на служителката, а записът е направен за доказателство.

Директорът на дирекция „ Образование и обществени действия “ в община Габрово Даниела Василева пък категорично отрече Маринела Лазарова да я е уведомявала за насилието още през 2016 година

Уволнената директорка обаче продължава да твърди, че Василева е виждала видеоматериала с Татяна Донева и никакви ограничения не са били подхванати. Думите на Лазарова бяха доказани и от обществения служащ Йорданка Милчева.

„ Не ми е подаван сигнал за принуждение по отношение на децата. Ако имах подобен, мигновено щях да отвръщам ”, настоя на собствен ред Даниела Василева. Тя означи, че е видяла видеоматериалите на 15 януари.

10-12 души са разпитани по проблема досега.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР