Служителката на Първо РПУ Симона Радева ще бъде уволнена дисциплинарно

...
Служителката на Първо РПУ Симона Радева ще бъде уволнена дисциплинарно
Коментари Харесай

Симона Радева ще бъде уволнена от МВР: Поведението ѝ е несъвместимо с пагона

Служителката на Първо РПУ Симона Радева ще бъде уволнена дисциплинарно от структурите на Министерство на вътрешните работи поради това, че е съдействала на Георги Семерджиев - водача, умъртвил две млади дами при тежката злополука на бул. " Черни връх " на 5 юли.

" Полицай е мъчно да се каже за човек, който е направил такива действия. Тя предстои на дисциплинарно наказване " Уволнение ", разяснява министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти в понеделник.

Той не даде детайлности за съответните дейности на Радева, само че ги заключи като " подпомагане на разположение, направило престъпна демонстрация - по всевъзможен метод, в това число помощ да избегне наказателна отговорност ".

Установено е, че тя е поддържала контакт със Семерджиев в " забележителен интервал от време " преди самата злополука на 5 юли.

" Има доста други чиновници, които са посочили притеснително държание. Трима управителни чиновници да вземем за пример са разрешили да бъде административно осъдено лицето Семерджиев, в случай че е имало задоволително данни за осъществено от него закононарушение - материалите е трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата ", сподели още той.

Срещу тези чиновници също се плануват дисциплинарни санкции.

Демерджиев уточни, че съществуването на толкоз доста чиновници, които са съдействали на Георги Семерджиев, загатва за " хора, скрити от фокуса на това внимание, които са стоели зад тези близо 40 чиновници ".

На въпроса дали е имало " чадър " над схемата, той отговори: " Така наподобява. Не мога да позволи другояче по какъв начин съвсем 40 чиновници ще спомагат на това лице ".

Част от чиновниците, които са помагали на Семерджиев, няма да може да бъдат осъдени поради изтекла отминалост - част от нарушаванията са с интервал от 2014 година

" Приканвам ги те сами да изоставен Министерство на вътрешните работи, тъй като в структурите на Министерство на вътрешните работи няма място за такива хора. Имаме принадлежности да ги следим задоволително ясно от близко, убеждавам ви, че те сами ще предпочетат този вид пред това, откакто един път са посрамили пагона, да не престават да служат ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР