Служителката на МВР е била в колата заедно с причинилия

...
Служителката на МВР е била в колата заедно с причинилия
Коментари Харесай

Полицайка е била в колата на Семерджиев и му е помогнала да се укрие

Служителката на Министерство на вътрешните работи е била в колата дружно с предизвикалия, удостовери вътрешният министър в оставка Бойко Рашков.

Предстои да се откри дали полицайката му е помогнала да се укрие след злополуката, при която починаха две млади дами, и дали му е осигурявала полицейски чадър.

" За нас е известно наличието на жена сега на случая, следва установяването ѝ. И като роля, къде работи, по какъв начин се споделя. Да, тя е чиновник в Министерство на вътрешните работи. Има отношение със Семерджиев. Ще установим нейните връзки ", сподели Рашков на конференция с премиера Кирил Петков.

Вътрешният министър заяви, че има още една свидетелка по случая.

По информация на бТВ името на служителката на Министерство на вътрешните работи е Симона Радева, която работи в Първо районно ръководство. Тя е давала информация на Семерджиев за местоположението на патрулите в столицата, както и му е осигурявала полицейски атрибути.

Рашков загатна, че евентуално полицайката е снабдила Семерджиев със стоп палка и синя полицейска лампа.

Такава лампа имало на стъклото на авариралия автомобил, изясни и шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

Рашков разпореди цялостна инспекция в Министерство на вътрешните работи дали Семерджиев се е употребил с някаква форма на полицейска отбрана.

" Ще се постараем да изясним в елементи случая, обвързван със Семерджиев. Включително в случай че има задоволително данни и за съпричастна в избрана степен активност на чиновници на Министерство на вътрешните работи. Включително всички случаи, за които имаме към този момент подозрения, че са били неглижирани в някаква степен. И дали някой не е предизвикал индиректно този драматичен резултат ", сподели Бойко Рашков.



В същото време Антикорупционният фонд (АКФ) дали е имало чадър над Георги Семерджиев – някогашния футболист, предизвикал гибелта на две млади дами при злокобната злополука в София. Обвиненият Семерджиев e очевидец по основно дело на Специализираната прокуратура против проведена незаконна група с 44 участници отпред с Радмил Ранов.

Проверки на инспекциите

Рашков сподели още, че ще се прави инспекция на дейностите на служителите на реда, които през годините са спирали Сeмерджиев за инспекция и са установявали, че той кара без брошура.

" Имаме подозрения дали някои от полицейските чиновници са изпълнявали отговорностите си по закон ", разяснява вътрешният министър.

Добави, че е разпоредил на инспектората на Министерство на вътрешните работи да ревизира всички " няколоко десетки " случаи, в които Семерджиев е бил спиран за инспекция, и " да установим какво отношение е взето във връзка с него, има ли резултат от дейностите на Министерство на вътрешните работи, или няма ".

Последният сходен случай е от 11 юни.

Официалната информация за него е, че Семерджиев избягал от полицията и по този начин подправената му, както се оказа в четвъртък, швейцарска брошура е останала у служителите на реда.

Вътрешният министър изясни, че ще се ревизира по какъв начин са реагирали служителите на реда – дали са го гонили, дали са желали информация от камери, с цел да се откри накъде е тръгнал и други " Имам подозрение, че е упражнено необяснимо безучастие ", разяснява Рашков.

Той добави, че Семерджиев е лежал 8 месеца в пандиза поради владеене на опиати.

Присъдата била получена след съглашение с прокуратурата. След излизането от пандиза някогашният футболист не бил следен от Министерство на вътрешните работи с.обяснението, че не живеел на адреса, на който е регистриран. Рашков сподели още, че Семерджиев е свидетелствал по дело за опиати, само че няма данни да е бил специфичен или предпазен очевидец.

Хващан 6 пъти без брошура

Семерджиев е хващан 6 пъти без брошура и има 80 отнети точки (при оптимални 39 в талона) , изясни шефът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев, който взе участие в съвещанието на Столичния общински съвет по-рано денем. Тенев беше поканен от общинарите поради злополуката от вторник вечерта.

Шефът на КАТ дефинира Семерджиев като " систематичен наркоман ". Той изясни, че водачът е бил с отнета брошура заради приключване на контролни точки. Рашков по-късно сподели, че Семерджиев кара без брошура от 2005 година

През 2014 година на някогашния футболист е формирано досъдебно произвеждане за това, че е управлявал автомобил без брошура. През 2016 година против лидера е формирано още едно досъдебно произвеждане. Добави, че обвинявания за тези нарушавания не са били повдигани, макар че информацията е пращана на прокуратурата.

Началникът на " Пътна полиция " добави, че немските номера на колата от злополуката са същински, само че са на автомобил в Германия.

По неофициална информация на Българска национална телевизия Семерджиев е бил от обкръжението на Христофорос Аманатидис - Таки и се занимава с разпространяване на опиати, за което осигурявал и полицейски чадър.

Обвинение за гибел по несъобразителност

В четвъртък Семерджиев беше упрекнат за причиняването на гибелта не двете девойки по несъобразителност. Прокуратурата стъпва на текста в Наказателния кодекс, който квалифицира тези случаи като ръководство на моторно транспортно средство в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции.

Според обвиняването казусът е изключително тежък и за този вид закононарушение са планувани от 5 до 20 години затвор.

Семерджиев е арестуван за 72 часа и се намира в ареста на " Г.М. Димитров ". Предстои прокуратурата да изиска задържане под стража и след приключване на първичната мярка.

Днес водачът трябваше да бъде тестван за алкохол и опиати, тъй като през вчерашния ден е отказал да даде проба.

Автомобилът, ръководен от Семерджиев, се удари с висока скорост в асансьора на метростанцията на бул. " Черни връх ". Той е минал на червен светофар, до момента в който колата, в която се блъска, прави ляв завой на зелено.

От самия удар автомобилът се разцепва на две - едната половина минава през оградата и на пешеходната зона опустошава чакащите девойки на тротоара.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР