Служителка в училище е била тежко ранена при нападение днес

...
Служителка в училище е била тежко ранена при нападение днес
Коментари Харесай

Стрелба в училище в Германия, ранена е служителка


Служителка в учебно заведение е била тежко ранена при нахлуване през днешния ден в гимназия в северния немски град Бремерхафен. Полицията е задържала обвинен, оповестиха проверяващите, представени от Асошиейтед прес.

Органите на реда оповестиха, че в 9:15 ч. са получили сигнал, че някой е влезнал в гимназията " Лойд " в пристанищния град и е ранил един човек с оръжие, което не са разпознали.

Заподозреният 21-годишен мъж е бил арестуван наоколо до учебното заведение малко по-късно, без да окаже опозиция.

Учениците останали в класните стаи, до момента в който полицията претърсвала постройката. Те са били евакуирани към обяд, откакто проверяващите открили, че на територията на учебното заведение няма други причинители.
Снимка: Reuters

Ранената жена е откарана в болница и животът ѝ към момента е в заплаха, заяви прокурор Оливер Констиен.

Разследването досега демонстрира, че " особена психическа настройка може да е съдействала " за нападението, добави той. По думите на прокурора следователите ще работят, с цел да открият дали обвиненият е познавал жертвата. Не беше обявено нищо за вероятния претекст.

Около 200 възпитаници са били в учебното заведение, в което през днешния ден се провеждали зрелостни изпити, заяви организация ДПА. Не е ясно какъв брой учители и други чиновници са били на територията на учебното заведение по това време.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР