Служителка в Центъра за спешна медицинска помощ направи тревожен пост

...
Служителка в Центъра за спешна медицинска помощ направи тревожен пост
Коментари Харесай

Служителка в Спешна помощ разказа за първото си дежурство под сянката на COVID-19

Служителка в Центъра за незабавна здравна помощ направи обезпокоителен пост във Facebook.

Мецинският служащ разкрива по какъв начин е минало първото й дежурство под сянката на ковид. Публикуваме поста й без редакторска интервенция:

"Изводи от първите ми наряди под сянката на Короната!

Не съм била толкоз безпомощна като доктор, като в сегашната обстановка. Не знаем по какъв начин да си обличаме защитни дрехи, по какъв начин да работим с тях, по какъв начин да ги събличаме без да се замърсим. Не знаем по какъв начин да се пазим, да не приказваме, че няма с какво. Не знаем по какъв начин да идентифицираме пациентите с COVID-19. Не знаем по какъв начин да предпазим другите си пациенти от тях. Ще кажетe има началници...

В едната заповед написа да им отхвърляме обзор и да ги насочваме към ВМА. В някой лечебни заведения го вършат и пациентите вървят немили недраги и се молят тук за фотография, там за обзор, на трето място за рецепта. В друга заповед написа да ги изследваме нагледно илабораторно, да се обаждаме на телефон,който никой не подвига и да чакаме ЦСМП да ги извози. А къде да ги преглеждаме? В какъв брой Следствен отдел към окръжна прокуратура и ФСМП има изолатори и задоволително личен състав, който маскиран със защитно облекло да обслужи инфекциозния пациент? А кой и къде да преглежда неинфекциозните? А не дай си боже да хоспитализираме болен с COVID-19 в болничното заведение в която работим.Може и да ни уволнят за непросветеност, тъй като вкарваме болничното заведение в карантина.



Едва ли с този експертен съвет по незабавна медицина, националният щаб ще бъде посъветван да направи изолатори на входа на Следствен отдел към окръжна прокуратура и ФСМП.Независимо,че го написа по стандарт и наложително би трябвало да е по този начин при зараза съгласно СЗО. Кънти ми в главата онази публикация на китайците за 40% инфектирани в лечебните заведения като личен състав и пациенти и нищо не мога да направя.

Не знаем по какъв начин да лекуваме пациент с или евентуален COVID-19. Ако го докарат близки без дишане или спре да диша в коридора...Първо ще го интубираме без ръкавици,без маски без очила, тъй като сме безумци.Второ даже не знаем този разкъсан от инфекцията бял дроб по какъв начин да го обдишваме.Превръщаме се в жертви на вируса и неинформираността си...

Типично по български: Пътници на Летище София откриха метод да надхитрят инспекциите

А тези с грипоподобните признаци, които ще са неидентифицирани COVID-19,контактни или инфектирани без признаци с COVID-19. Те ще желаят след прегледа рецепта.Изглеждаме като идиоти с приказките за витС и Д, глътките вода на 15 минути, селен и тайлолхот....Тамифлу няма нито в аптеките, нито в аптечните хранилища!Според нашите корифей не се употребява за лекуване на COVID-19.Но се оказва, че е един от тройната антивирусна композиция за лекуване на COVID-19.

Е, ще се веселя в случай че опитът на другите ми сътрудници е по- друг! Аз съм обезверена.... "



Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР