Служителка на Спешна помощ ще се раздели с работата си,

...
Служителка на Спешна помощ ще се раздели с работата си,
Коментари Харесай

Уволняват диспечерка на Спешна помощ, забавила линейка

Служителка на Спешна помощ ще се раздели с работата си, откакто се държа несъответстващо при приемането на сигнал и забави съдбовно изпращането на кола за спешна помощ.
За неприятния случай алармира в редакцията на " Марица " нашият четец Никола Чуткин от Съединение, който твърди, че майка му е умряла поради късната интервенция на медиците. Той пожела да се даде публичност на случая, с цел да се вземат ограничения против такива чиновници и да се избегнат сходни трагични случаи.

На 1 декември предходната година майка му ненадейно изгубила схващане. Мъжът незабавно позвънил на тел. 112, а оттова го трансферирали на Спешна помощ в Пловдив. Човекът обяснил на диспечерката, че старата жена е получила някакъв потрес и умира, като помолил неотложно да пратят кола за спешна помощ.

" Срещнах чудовищно безумство - вместо незабавно да алармира в границите на десетина секунди и да тръгне екип за помощ, служителката на телефона стартира да ми приказва, че била от Чикаго и всеки ще почине някой ден. Това стана към 15:00 ч., едвам в 15:32 ч. подадоха сигнал до Бърза помощ в Съединение и екипът дойде в 15:36 ч. Лекарката Стругарева и водачът Иван Къцов повече от половин час се бориха да спасят майка ми, само че в 16:05 тя умря. Те обявиха, че в случай че били пристигнали по-рано, са можели да я спасят. Дълбоко съм им признателен за положените от тях старания ", описа Никола Чуткин.

Той упорства за неотложно и абсолютно дисциплинарно уволняване на служителката, която е приела позвъняването му по телефона, и за предаването на прокурор.

" Искам да бъда свестен вярно. Уважавам доста чиновниците на Спешна помощ за това, че с цената на доста труд и ограничения оказват помощ на хората и избавят човешки животи, и съдя всеки, който прояви принуждение над тях. Искам обаче случаи като този с моята майка да не се повтарят ", съобщи още Чуткин.

Директорът на Спешна помощ доктор Иван Стойнов увери, че на служителката към този момент е връчено предупреждение за освобождение от работа. " Изпратихме писмо на господин Никола Чуткин с нашето пояснение за случая, откакто извършихме инспекция. Описали сме всичко в детайли след засичането тутакси на телефоните диалози и на данните от джипиеса на колата за спешна помощ. Изказваме дълбоки съболезнования за гибелта на неговата майка. Служителката ни, която е приела позвъняването по телефона, се е държала в действителност несъответстващо и повече няма да работи при нас ", сподели доктор Стойнов.

Според него незабавният екип се е отзовал в точния момент на повикването за помощ, само че старата жена е била в клинична гибел и не е можело да бъде избавена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР