Служителка на полицията в Тексас е обвинена за това, че

...
Служителка на полицията в Тексас е обвинена за това, че
Коментари Харесай

Обвиниха полицайка, застреляла чернокож, след като объркала етажа в сградата си

Служителка на полицията в Тексас е упрекната за това, че е умъртвила негър, за който помислила, че е в нейния апартамент, откакто се озовала на неверен етаж.

Полицай Амбър Гайгър е упрекната в ликвидиране, заяви Би Би Си.

Семейството на жертвата – 26-годишният Ботам Шем Джийн, е настояло служителката на реда да бъде задържана. Пред централата на полицията се е провел митинг.

Ботам Шем Джийн е бил чиновник на PricewaterhouseCoopers.

Полицай Гайгър е чиновник в силите за сигурност от 4 години и е разпределена в Югоизточно патрулно звено.

След ареста е записана в регионалния затвор на Кауфман, осведомиха от службата по социална сигурност в Тексас, след което е била освободена против парична гаранция от $300 000, заяви телевизия ABC.

Семейството на жертвата е наело юрист Бенджамин Кръмп, който представляваше фамилиите на Трейвон Мартин и Майкъл Браун – невъоръжени чернокожи младежи, които бяха убити надлежно от представител на така наречен съседски патрул и служители на реда.

Кръмп съобщи пред медии в понеделник: „ Чернокожите в Америка са убивани от служители на реда по едни от най-невъобразимите способи “.

Фаталната пукотевица се е случила в постройка, намираща се единствено на една пресечка от полицейския сектор, южно от центъра на града.

Според мнение на полицията, служителката, към момента в униформа, прибираща се след промяна, влезнала в жилището, за който била уверена, че е нейният, и видяла там Ботам Шем Джийн.

Какво тъкмо се е случило към момента не е ясно, само че полицайката в последна сметка е стреляла.

След това се е обадила за помощ и Ботам Шем Джийн е бил откаран в болница, където по-късно е умрял.

Неназован източник от полицията е споделил пред Dallas Morning News, че лампите в жилището са били изгасени, когато служител на реда Гайгър е стреляла два пъти по фигура, която се движела в тъмното, което по-късно станало ясно, че е съдбовно простреляният Ботам Шем Джийн.

Представител на управляващите е пояснил, че Гайгър се прибирала от 15-часова промяна, когато паркирала в неверен гараж и по-късно се озовала на неверно място, коствало й да направи съдбовната неточност.

Тя е съумяла да влезе в жилището, тъй като вратата на Джийн е била отключена. Полицай Гайгър е тествана за алкохол и опиати, само че пробите към момента не са оповестени.

На видео, направено от комшия, се вижда по какъв начин Гайгър плаче, до момента в който приказва по телефона след стрелбата.

Според локална медия, в записа до незабавния телефон 911, се чува по какъв начин Гайгър неведнъж споделя на Джийн, че съжалява.

Ботам Джийн е приключил университета в Арканзас. Бил е предан християнин и деен член на локалната черква. Кметът на Далас Майк Раулингс назова Джийн „ жител за образец “ и даде обещание транспарантно следствие.

Майката на жертвата – Алисън Джийн, сподели предходната седмица пред NBC 5: „ Който и да му го е предизвикал, би трябвало да си заплати. Тежка цена “.

От PricewaterhouseCoopers обявиха: „ Това е ужасна покруса. Ботам Джийн беше член на фамилията на PwC в нашия офис в Далас и просто сме с разрушени сърца, откакто научихме, че е мъртъв “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР