Служителка на МВР, която има отношения с Георги Семерджиев, е

...
Служителка на МВР, която има отношения с Георги Семерджиев, е
Коментари Харесай

Служители на МВР имали отношения с Георги Семерджиев

Служителка на Министерство на вътрешните работи, която има връзки с Георги Семерджиев, е участвала на злополуката сред бул. " Черни връх " и " Арсеналски " в София. Тя бе породена от самия Семерджиев и вследствие починаха две млади дами.

Информацията за наличието на служителка на Министерство на вътрешните работи бе доказана от вътрешния министър Бойко Рашков.

" Вчера подсказах, че за нас е известно присъединяване на жена, наличието на жена сега, в който е станал случаят, и че следва установяването ѝ. Днес към този момент е открито и е известно. Да, тя е служителка в едно от районните ръководства в столицата. Оказа се, че има връзки със Семерджиев – какви са тъкмо, следва да се посочи ", сподели Рашков.

От думите му стана ясно, че и други чиновници на Министерство на вътрешните работи са имали връзки със Семерджиев.

" Очевидно някои хора от Министерство на вътрешните работи са не запомнили понятието нерегламентирани контакти с лица от престъпния контингент. Не наподобява добре чиновник на Министерство на вътрешните работи да контактува с лице с сходна биография ", сподели Рашков.

Той заявява, че Министерство на вътрешните работи ще се постарае да обясни в елементи случая, обвързван със Семерджиев, в това число, в случай че има задоволително данни и за съпричастна активност на чиновници на Министерство на вътрешните работи.

" Оказа се, че Семерджиев е без удостоверение за правоуправление от 2005 година До ден сегашен е управлявал разнообразни МПС, без да бъде лидер по силата на закона.

Предприемани са десетки дейности на органите на Министерство на вътрешните работи, в това число материали в прокуратурата за формирания на досъдебни производства. Той е имал чудесна опция, откакто му е отнето свидетелството, да се яви на изпит и да получи ново - не го е направил. Имаме безспорни данни, че вместо да направи това, се е постарал да получи брошура от Швейцария.

Швейцарската конфедерация обаче не е издавала на този жител сходен документ. С него той се е показал на няколко инспекции, на една от които е избягал. Този документ, въпреки и подправен, е останал в ръцете на полицейските чиновници. Ще изследваме в елементи предишното на този човек ", сподели още Рашков.

Той е издал заповед на състав от разнородна група чиновници от разнообразни служби в Министерство на вътрешните работи да подхващат незабавни ограничения във връзка с безусловно всички случаи за тези 16 година, за които Семерджиев е спиран от органите на реда.

" Трябва да установим какво отношение е взето. Има ли някакъв резултат от органите на Министерство на вътрешните работи, или няма? Има сигнали в прокуратурата за формиране на досъдебно произвеждане, само че те са върнати от прокуратурата и се постановат единствено административни санкции ", сподели Рашков.

Той добави, че преди прочут интервал от време Семерджиев е бил хванат с половин кг марихуана и 300-400 г кокаин.

" За това нещо процесът не е протекъл по общия ред. По предложение на прокуратурата е било контрактувано 8 месеца отнемане от независимост. Сега се откри, че откакто е излязъл от пандиза, е нямало никакво полицейско наблюдаване над него. Не го следели там, където е регистриран по адрес, даже въобще не го следели – тъй като бил в неприятно отношение с родителите си и не живеел там, а живеел някъде ", сподели Рашков.

В този регион имало престъпна работа, която трябвало да реализира надзор върху наказания Семерджиев.

" Днес не стана ясно тази работа дали е упражнявала изобщо някакъв контрол, следила ли го е, защото нямаше да стигнем до този случай в този момент, в случай че беше направено всичко, което е можело да се направи ", съобщи Рашков.

И добави:

" Надявам се и на съдействието на обществеността – тогава, когато се забележи несъответстващо държание на пътното платно, жителите, които стават очевидци, апелирам, да осведомят на тел. 112, с цел да вземат органите на Министерство на вътрешните работи съответно и навреме отношение.

Между 17:30 и 18 ч. на същата дата е имало на Околовръстния път лек пътен случай, при който един български жител е решил, че за нещо, сходно на това, което е предизвикал Семерджиев, не е нужно да алармира на Министерство на вътрешните работи. Ако за този дребен случай бяха осведомени органите, можехме да не сме очевидци на този драматичен случай на " Черни връх ".

Нямам никакви планове да трансферирам виновността на този жител, по този начин е решил - по-късно е алармирал ".

Същевременно АКФ прикани Министерство на вътрешните работи за вътрешно следствие дали е имало чадър над обвинения Георги Семерджиев. Според тяхна информация упрекнатият за тежкото ПТП e очевидец по основно дело против проведена незаконна група с 44 участници отпред с Радмил Ранов.

Рашков също удостовери, че Семерджиев е бил очевидец, без да прецизира по кое дело.

Започва огромна национална профилирана акция против шофиране под въздействието на наркотични субстанции, разгласи министър председателят в оставка Кирил Петков.

" Много от тези рецидивисти са част от тъмната страна на нашето общество, изпитват възприятие за безотговорност, само че никой не би трябвало да е над закона. Още през днешния ден организирахме националната акция против шофиране под въздействието на наркотични субстанции ", разгласи Петков.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР