Служителка на голяма българска туристическа агенция е била взета за

...
Служителка на голяма българска туристическа агенция е била взета за
Коментари Харесай

Взеха за заложничка водач на бг група в Охрид

Служителка на огромна българска туристическа организация е била взета за пленник от притежател на вила за настаняване, откакто изгубила парите за нощувки, закуски и празнична новогодишна вечеря на група от 65 туристи от София, написа " Монитор ".

В 10 сутринта на 1 януари рейсът с българите е потеглил към София, само че без лидерката си. " Собственикът на вилата, в която бяхме настанени й взе персоналните документи и сподели, че няма да си тръгне, до момента в който не уреди заплащанията " - оповестиха участници в новогодишния воаяж.

Българите пристигнали на 30 декември по стратегия на огромна софийска туристическа организация с две нощувки във вила в центъра на Охрид и празнична вечеря в локален ресторант. Когато трябвало да се настанят изненадващо лидерката им оповестила, че е изгубила всички служебни пари, с които би трябвало да заплати спането и яденето на групата, общо към 3500 евро.

Цялата стратегия и новогодишното въодушевление на туристите се сринали, като се оказало, че нито могат да ги настанят да спят, нито ще ги одобряват без да си платят отначало в ресторант. Тогава в договаряния влезнал притежателят на вилата за настаняване. " Сестра му работела в полицията и с нейно подпомагане и без никакво правно съображение е прибрал персоналната карта, задграничния паспорт и листата с туристите на представителката на туроператора, с цел да не напусне Македония и да остане в Охрид като поръчител за споразумяване на казуса " - описа пред " Монитор " източник от групата. Хазяинът пък от своя страна станал поръчител пред ресторанта, с цел да одобряват българската група за новогодишната нощ.

" Ситуацията е скандална, не имаме вяра във версията за откраднати или изгубени пари, в случай че ставаше въпрос за кражба или загуба, може би щяха да й вземат и документите, а освен парите. Съмняваме се, че има някакво заиграване със събраната сума. " - разясниха участници в злощастното пътешестване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР