Служителите в затворите са готови да организират мащабни протести по

...
Служителите в затворите са готови да организират мащабни протести по
Коментари Харесай

Служителите в затворите плашат с протести по време на председателството, ако не им бъдат увеличени заплатите

Служителите в пандизите са подготвени да провеждат огромни митинги по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, в случай че заплатите им не бъдат увеличени с 20%. Това съобщи пред " Фокус " работещият в Централния софийски затвор и член на Синдиката на чиновниците в пандизите в България Ивайло Григоров.

Той посочи, че настояването за повишение на възнаграждението се отнася за чиновниците на основните дирекции " Изпълнение на наказванията " и " Охрана ". По думите му за идната година е заложено нарастване с 5%, което се изразявало в 30 лева Григоров акцентира, че съставлява най-ниско платените чиновници в бранша.

За да не се стига до митинги, от синдикалната организация пожелаха още да се усилят щатовете в двете дирекции. Служителите в пандизите желаеха и равнене на сумата за характерните условия на труд. По думите му в Министерство на вътрешните работи тя е 190 лв., а в двете дирекции, които се готвят за митинг, е 85 лв..

От синдикалната организация прецизираха, че ще имат безмълвен митинг с слагане на трикольорни лентички сред двете четения на бюджета. В четвъртък те ще се съберат пред Софийския затвор в 10 ч.

" Ако сред тези две четения на бюджета не бъде открито решение на проблемите ни с финансовото поръчителство, от началото на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз започваме огромни протестни дейности със всички синдикално показани организации в бранша ", съобщи Григоров.

Той сподели още, че сега Групово дело " Изпълнение на наказванията " няма подписана застраховка за чиновниците си, което е обвързване на работодателя, а по закон тази застраховка не трябва да бъде прекъсвана.

" Не би трябвало да има опрощение, че чиновниците в този бранш са останали без застраховка. Работи се в рискова среда, с тежък контингент, случаите не са постоянно, само че не са и необичайност ", добави Ивайло Григоров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР