Служителите в Търговския регистър, виновни за срива на системата през

...
Служителите в Търговския регистър, виновни за срива на системата през
Коментари Харесай

Козарева: Виновните за срива с Търговския регистър не са взели бонуси

Служителите в Търговския указател, отговорни за срутва на системата през август, не са получили спомагателни хонорари. Това разгласи шефката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева в позиция до медиите. Повод е абсурдът с изплащането на бонуси на хора от Агенцията за положителни резултати през юли, август и септември.

Сумата, изплатена в последното тримесечие на 2018 година е в размер на 599 007 лева, заяви Козарева. Парите са разпределени съгласно самостоятелна оценка на всеки от общо 635-те чиновници на ведомството. Това е направено
за реализирани резултати, според Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрации и Вътрешните правила за заплатите в Агенция по вписванията. Средномесечният фонд " Работна заплата " на Агенцията по вписванията е в размер на 813 034 лева, прецизира Габриела Козарева.

" Всеки шеф търси способи да подтиква чиновниците си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са спомагателните хонорари от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на
бонуси в Агенция по вписванията е разследване от показани положителни резултати на чиновниците и метод да ги мотивираме да не престават да работят дейно ", прецизира председателката на ведомството. Тя категорично показва, че виновните за срутва на Търговския указател – Директорът и специалистите от Дирекция ИОТ, не са получили бонуси за последното тримесечие.

" Нека не забравяме, обаче, че останалите чиновници на Агенцията не са спирали работата си, даже и по време на срутва ", акцентира Козарева и добавя, че и по време на срутва на Търговския указател, работата в цялата Агенция не е серпантина.

По-рано през днешния ден финансовият министър Владислав Горанов се изрече остро против раздаването на
бонусите. Ако има отпуснати спомагателни хонорари на чиновници, които носят отговорност, въпреки и косвена с техническия проблем зародил в Търговския указател е недопустимо, съобщи той.

В 15 ч. изказване по абсурда ще направи правосъдният министър Цецка Цачева

Очаквайте детайлности!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР