Служителите в столичния градски транспорт са готови за протестни действия.

...
Служителите в столичния градски транспорт са готови за протестни действия.
Коментари Харесай

Служители от столичния градски транспорт се готвят за протести

Служителите в столичния градски превоз са подготвени за протестни дейности. Причината - желаят по-високи заплати.

Нещо обаче, което към този миг не може да се реализира поради нефункциониращия столичен общински съвет и неприетия за тази година бюджет на София.

Шофьори, контрольори и други чиновници са безапелационни, че не могат да чакат политиците да се схващат, съобщи Българска национална телевизия.
Трудностите на чиновниците в градския превоз не са от през днешния ден, те упорстват за увеличение на своите хонорари още от предходната година. Освен това, те са принудени да поставят нощен и ексклузивен поради неналичието на фрагменти.

" Основното искане е нарастване на работните заплати с 30% за всички служели в градския превоз. По всички равнища има неналичия на фрагменти и протестиращите освен в София. Имаше леко нарастване на заплатите предходната година, само че персоналната инфлация на човек доближаваше до 40%, което е доста. Всички са доста изнервени, чакаме още преди Нова година ръководещите да ни одобряват и чуят. Още от четвъртък стартират митинги на всички места ", съобщи ръководителят на Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ Александър Шопов.

" В нашата сфера стартовата заплата е към 1300 лева Тези пари не са задоволителни. Нямаме време и за отмора поради изключителни смени, тъй като има липса на фрагменти ", сподели Павлин Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР