Служителите в Сингапур са най-бързите в света, когато става въпрос

...
Служителите в Сингапур са най-бързите в света, когато става въпрос
Коментари Харесай

Доклад на LinkedIn разкрива кои служители по света придобиват AI умения най-бързо

Служителите в Сингапур са най-бързите в света, когато става въпрос за усвояване на нови умения, свързани с изкуствения разсъдък (AI). Това демонстрират данните от последния отчет на LinkedIn за бъдещето на сравнително новата технология, представени от CNBC.

Докладът, който събира данни от 25 страни, демонстрира изрично, че Сингапур има най-високата " степен на разпространяване " - делът на членовете, добавящи умения за AI към своите профили, е повишен 20 пъти от януари 2016 година

Това е доста по-високо от световното приблизително осем пъти, сподели LinkedIn пред CNBC Make It. Финландия (16x), Ирландия (15x), Индия (14x) и Канада (13x) приключват първите пет страни с най-голям % на разпространяване на умения за изкуствен интелект, съгласно отчета.
 Какво да вършим в случай че AI анулира дебитната/кредитната ни карта?
Какво да вършим в случай че AI анулира дебитната/кредитната ни карта?

Разясненията на финансовите специалисти

Според специалистите от LinkedIn Сингапур от дълго време е " плодородна почва " за AI. Причината -  " хубавичко цифрова инфраструктура на страната, мощна рамка за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност и процъфтяваща екосистема от компании за рисков капитал и така наречен " благ вложители ".



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Страната се радва на извънредно бърз напредък в създаването и приемането на AI, подхранван от започващи компании и редица бизнеси през годините.
 Снимка 598851
Източник:

Нови умения

Петте най-бързо разрастващи се умения, свързани с изкуствения разсъдък през 2022 година, намекваха за появяването на генеративен изкуствен интелект, съгласно LinkedIn. Това включва умения, свързани с отговарянето на въпроси, които са нарастнали с колосалните 332%.

ChatGPT провокира нова вълна от интерес към технологиите за генеративен AI (GAI) през миналата година и огромни софтуерни компании като Гугъл и Microsoft от този момент се стремят да внедрят AI в своя бизнес.

LinkedIn, която е благосъстоятелност на Microsoft, този май започва функционалности, които разрешават основаването на генерирани от AI известия за набиране на личен състав, длъжностни характерности и потребителски профили.

Способността на генеративния AI да основава текст, изображения и друго наличие в отговор на човешка информация провокира нови страхове от замяната на работни места с технологии.

Доклад на Goldman Sachs откри, че 300 милиона работни места по света могат да бъдат наранени от AI и автоматизация. Сред тях са офис чиновници и служащи, свързани с администрацията.

45% от уменията на учителите, да вземем за пример, са " евентуално застрашени от генеративния AI.

" Новите принадлежности на GAI дават опция за евентуално облекчение на натоварванията и подкрепяне на експертите, като учителите, да се съсредоточат върху най-важните елементи от работата си ", написа LinkedIn.

AI сигурно ще промени метода, по който доста от нас правят работата си, както и времето, което отделяме за задания, които евентуално могат да бъдат подкрепени от AI.

Преподавателите вероятно ще могат да се възползват от по-добро обмисляне на занятията, създаване на образователни стратегии и разнообразни нови образования. Към днешна дата 53% от уменията на учителите към момента би трябвало да се извършват само от хора.
 Изкуственият разсъдък към този момент трансформира пазара на труда в българския IT бранш, само че има ли мотиви за паника?
Изкуственият разсъдък към този момент трансформира пазара на труда в българския IT бранш, само че има ли мотиви за паника?

" Всички ние ще го употребяваме, всички ние би трябвало да го употребяваме "

Професии, които евентуално могат да бъдат вършени в огромна степен от A:
Софтуерен инженер: 96% Представител за обслужване на клиенти: 76% Касиер: 59% Продавач: 59% Учител: 45% Мениджър на събития: 39%
" AI сигурно ще промени метода, по който доста от нас правят работата си и времето, което отделяме за разнообразни задания, които евентуално могат да бъдат подкрепени от генеративен AI ", акцентират от LinkedIn.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР