Служителите в сградата на Българското национално радио работят на студено

...
Служителите в сградата на Българското национално радио работят на студено
Коментари Харесай

Сградата на БНР в критично състояние, служителите дзиндзирикат на студено

Служителите в постройката на Българското национално радио работят на студено и на течение. Вчера в работните пространства бяха измерени температури от 16,7 – 16,8 о С при минимални условия 20-23оС. Скоростта на въздуха е 0,5 метра/секунда при минимални условия до 0,2 метра/секунда според Наредба № РД – 07-3/18.07.2014. Измерванията бяха извършени през вчерашния ден „ СТМ-плюс “ ООД, акредитирана лаборатория за по микроклимата.

Ниските индикатори са макар положителното отопление и включените климатици. Причините са главно в остарялата алуминиева дограма без прекратени термомостове, сложена още при строителството на постройката през 1972 година Тази дограма всекидневно се употребява за вътрешни, а не за външни структури и не може да обезпечи изолираност нито през зимните, нито през летните дни.

Поредица от обследвания през последните години откриват, че постройката на Българското национално радио е в сериозно положение. Стените са построени от мощно канцерогенни етернитови плоскости, покривна структура е компрометирана, невероятно е да се поддържат санитарно-хигиенни правила за естествени работни условия, изисквани в Наредбата за микроклимата.

Изготвен е план за енергийно възобновяване на постройката на БНР, който планува цялостна реорганизация на външните детайли – стени, дограми и покрив. За реализацията му са нужни 3 889 215 лв. без Данък добавена стойност, като инвестицията ще се възвърне от осъществените икономии на сила за 6 години.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР