Служителите в публичния и частния сектор в Италия трябва да

...
Служителите в публичния и частния сектор в Италия трябва да
Коментари Харесай

В Италия COVID-паспортите стават задължителни на работа

Служителите в обществения и частния бранш в Италия би трябвало да покажат Covid-паспорт, с цел да стигнат до работното си място от петък, предава ТАСС, написа организация „ Фокус “.

По-рано задължението да разполагат с този документ, показващ имунизация против ковид, прекаран Коронавирус или негативен резултат от теста, се разпростираше единствено върху личния състав на просветителните институции и студентите. В същото време се планува наложителна имунизация за медицинските служащи.

При липса на по този начин наречения „ зелен пропуск “, който е QR код, който се чете благодарение на специфична стратегия по телефона, служителят не предстои на никакви дисциплинарни или други наказания. Няма наредба за уволняване или краткотрайно премахване от работа, само че отсъствията заради липса на документ не се заплащат по никакъв метод. В случай на приемане на работното място на чиновник без уверение за Covid, служителят и работодателят могат да бъдат санкционирани. Глобите варират от 400 до 1000 евро.

С общо високо равнище на имунизирани хора (повече от 80% от популацията над 12 години) и като цяло позитивно отношение към Коронавирус документа като инструмент за битка с пандемията (повече от 60% от италианците го приемат), общественото напрежение в страната се усили доста през последните седмици и се организират всеобщи митинги против въвеждането на Коронавирус документи на работното място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР