Служителите в психиатричните болници малтретират болните, бият ги с пръчки.

...
Служителите в психиатричните болници малтретират болните, бият ги с пръчки.
Коментари Харесай

Евродоклад: Бият с пръчки психично болните в България

Служителите в психиатричните лечебни заведения малтретират болните, бият ги с пръчки. До подобен извод стигна Комитетът за битка с изтезанията към Съвета на Европа в отчета си за положението на местата за даване на обществени и психиатрични грижи в България.
В отчета е изразена паника, че не са приложени доста от досегашните рекомендации за лекуването, изискванията и правната отбрана на психологично болните и на настанените в обществени домове хора у нас. Отбелязва се, че през август представители на комитета са посетили нашата страна и психиатричните лечебни заведения "Св. Иван Рилски ", "Царев брод ", психиатричната болница в Бяла, домовете за обществени грижи в Куделин, Самуил и Говежда.
Посочва се, че на всяко от тези места са били получени сигнали, че чиновниците малтретират пациентите. Твърденията за пердах с пръчки са доказани, тъй като те са намирани в пространствата, сочи се в отчета.
Отчита се очевидно възобновяване на домовете и възстановяване на битовите условия в последните десетина години. Според отчета в посетените места липсват задоволително на брой и готови чиновници. Авторите на отчета приканват неотложно да се приключи потреблението на вериги и катинари за обездвижването на заболели хора.
Препоръчва се на настанените в тези лечебни заведения и домове да се обезпечи рандеву в безвредни условия и при следване на противоепидемичните ограничения, а чиновниците непрекъснато да бъдат изследвани за Коронавирус. Изразена е поддръжка за желанията на българските управляващи сходни здравни и обществени заведения последователно да бъдат затворени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР