Служителите по сигурността на няколко летища в Германия, сред които

...
Служителите по сигурността на няколко летища в Германия, сред които
Коментари Харесай

Нови стачки по летищата в Германия и Австрия отменят десетки полети днес и утре

Служителите по сигурността на няколко летища в Германия, измежду които Хановер, Дортмунд, Веце, Лайпциг и Дрезден, ще стачкуват в петък (15 март). Това разгласи през днешния ден немският профсъюз " Ферди ". Служителите в Мюнхен стопираха работа от 4.00 тази заран до 6.00 в петък.

Профсъюзът " Ферди " към този момент прикани за целодневна стачка в четвъртък - 14 март, на чиновниците по сигурността на пет немски летища - Берлин, Хамбург, Кьолн, Щутгарт, Карлсруе/Баден Баден и Кьолн. Пътниците няма да бъдат допускани до летищните терминали, в случай че чиновниците, които дават отговор за сигурността, регистрацията и обработката на багажите, спрат работа, отбелязва ДПА, представена от Българска национална телевизия. Очаква се стачните дейности в четвъртък да доведат до анулацията на над 580 полета и да провокират в допълнение закъснение на полетните написания. Това ще засегне към 90 000 пасажери.

Също днес австрийските авиолинии (Austrian Airlines) анулират към 110 от своите полети поради стачка на кабинния личен състав. Превозвачът, който е поделение на немската самолетна компания " Луфтханза " (Lufthansa), е уведомил по-рано към 9000 пасажери, че полетите им няма да се осъществят. Четири полета от София до Виена са анулирани. Стачката е с искане за нарастване с 30 % на трудовите хонорари на кабинния личен състав на самолетната компания. В сряда сутринта завърши друга транспортна стачка - в немската железопътна  компания " Дойче бан " (Deutsche Bahn), съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР