Служителите по сигурността на няколко летища в Германия, сред които

...
Служителите по сигурността на няколко летища в Германия, сред които
Коментари Харесай

Нови стачки по летищата в Германия отменят много полети

Служителите по сигурността на няколко летища в Германия, измежду които Хановер, Дортмунд, Веце, Лайпциг и Дрезден, ще стачкуват в петък (15 март).

Това разгласи през днешния ден немският профсъюз " Ферди " (Verdi), съобщи ДПА. Служителите в Мюнхен пък ще спрат работа от 4:00 в четвъртък сутринта до 6:00 в петък, написа Българска телеграфна агенция.

Профсъюзът " Ферди " към този момент прикани за целодневна стачка в четвъртък (14 март) на чиновниците по сигурността на пет немски летища - Берлин, Хамбург, Кьолн, Щутгарт, Карлсруе/Баден Баден и Кьолн.

Пътниците няма да бъдат допускани до летищните терминали, в случай че чиновниците, които дават отговор за сигурността, регистрацията и обработката на багажите, спрат работа, отбелязва ДПА.

Очаква се стачните дейности в четвъртък да доведат до анулацията на над 580 полета

и да провокират в допълнение закъснение на полетните написания. Това ще засегне към 90 000 пасажери, по данни на летищната асоциация А Де Фау (ADV).

Синдикатът " Ферди " се бори за възстановяване на изискванията на труд и за повишение на заплатите на стотици служащи от наземните служби на летищата в цяла Германия. Профсъюзът упорства за възстановяване на заплащането през нощта, през уикенда и на публични празници, както и за регулация на изключителния труд.

Стачките, оповестени от профсъюза, са следващите трудови митинги в немския транспортен бранш през последните седмици, отбелязва ДПА.

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР